Tomáš Batiz Správy

Rekordná letná turistická sezóna na Liptove: Pozrite tie čísla!

Tohtoročná letná sezóna na Liptove sa opäť môže zaradiť medzi rekordné.

Ilustračný obrázok k článku Rekordná letná turistická sezóna na Liptove: Pozrite tie čísla!
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Liptov dosiahol za prvý prázdninový mesiac medziročný rast návštevníkov o 5,24 percenta, prenocovania počas júla vzrástli o 3,35 percenta. Oba ukazovatele sú vyššie ako celoslovenský priemer. TASR o tom v utorok informovala manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

„Darí sa nám neustále zvyšovať návštevnosť regiónu, čo nás teší, ale je to pre nás aj obrovský záväzok do ďalších rokov. Zatiaľ disponujeme len oficiálnymi číslami za prvý prázdninový mesiac, ale už tie sú rekordné,“ uviedol predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

Dodal, že za júl mali medziročný rast návštevnosti viac ako päť percent, čo je takmer dvojnásobok rastu, ktorý dosiahlo Slovensko ako také. Trend rastu domácej klientely bol ešte intenzívnejší, predstavoval takmer deväť percent. „Výborné čísla sme dosiahli aj sumárne za prvých šesť mesiacov roka 2018, medziročný rast prenocovaní máme vyšší o takmer päť percent,“ pripomenul.

Za číslami prvého polroka stojí podľa Šarafínovej úspešná zima, ale aj skorý nástup leta a stabilné počasie, ktoré naplnili tunajšie kapacity. Najlepšie čísla za prvý polrok dosiahla obec Bešeňová, do ktorej návštevníkov láka najmä miestny akvapark.

„Prechod zo zimných búnd do tričiek bol tento rok doslova bleskový. Práve príjemné teploty prilákali zvýšený počet návštevníkov na Liptov už pred začiatkom hlavnej letnej sezóny. Počas mája sa tak môžeme pochváliť štvorpercentným rastom prenocovaní a v júni sme zaznamenali dokonca medziročný rast v počte prenocovaní až 11 percent. Uplynulú letnú sezónu na Liptove hodnotíme ako historicky najdlhšiu, a to vďaka skorému nástupu letných teplôt,“ povedala riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Oficiálne štatistiky obsadenosti poskytované cez Štatistický úrad Slovenskej republiky za august budú známe o mesiac.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM