Tomáš Batiz Správy

Retrotančiareň v záhrade Múzea Janka Kráľa ožije: Roztancuje sa jazzom a swingom

Pre pritomných bude pripravená je aj projekcia historických fotografií Liptovského Mikuláša a jazda automobilovými veteránmi po Námestí osloboditeľov.

Ilustračný obrázok k článku Retrotančiareň v záhrade Múzea Janka Kráľa ožije: Roztancuje sa  jazzom a swingom
Zdroj: Dnes24.sk

Záhradu liptovskomiku­lášskeho mestského Múzea Janka Kráľa roztancujú v piatok 14. júla priaznivci retro štýlu. Tretí ročník hudobno-tanečného podujatia prenesie návštevníkov späť v čase do 30. rokov minulého storočia a ponúkne im večer plný jazzu, swingu a elegancie.

„Naša Retrotančiareň je spomienkou na zábavy mikulášskej spoločnosti, spájajúce históriu mesta Liptovský Mikuláš s noblesou vtedajších tančiarní,“ povedal riaditeľ múzea Jaroslav Hric. Vyzval záujemcov, aby siahli do zabudnutých kútov šatníka starých rodičov a vytvorili si odev pripomínajúci eleganciu spred druhej svetovej vojny.

Program otvoria o 21.00 h staré melódie z čias prvej republiky v podaní kapely Slovak tango, ktorá bude účastníkov sprevádzať celým večerom. „Prinesie známe evergreeny slovenskej populárnej scény z dielní Gejzu Dusíka, Pavla Braxatorisa, ale aj nášho liptovskomiku­lášskeho rodáka Dušana Pálku,“ doplnil Hric.

Pripravená je aj projekcia historických fotografií Liptovského Mikuláša a jazda automobilovými veteránmi po Námestí osloboditeľov. Účastníci sa tiež môžu zvečniť v dobovom fotografickom salóne a odniesť si so sebou spomienku na retro večer.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM