Tomáš Batiz Správy

Riešenie neustálych požiarov v Hlbokom: Radnica, mestskí aj školáci spojili sily

K požiarom kontajnerov v rómskej osade vyrazili hasiči od začiatku roka už 40 ráz. Radnica predstavila komplexné riešenie situácie.

Ilustračný obrázok k článku Riešenie neustálych požiarov v Hlbokom: Radnica, mestskí aj školáci spojili sily
Zdroj: Dnes24.sk

Horiace kontajnery v Hlbokom si vzali na mušku predstavitelia radnice, zástupcovia policajného a hasičského zboru, na mieste sa stretli aj odborníci z hygieny a zamestnanci mesta Liptovský Mikuláš. Výsledkom rokovaní by malo byť komplexné a systémové riešenie, ktoré zníži stále narastajúci počet požiarov v osade.

„Do riešenia situácie chceme zapojiť ľudí priamo z komunity, ktorí by dohliadali na situáciu. Opatreniami zároveň pomôžeme zlepšiť kvalitu života aj ľuďom na sídlisku Nábrežie tak, že negatívne javy v podobe požiarov eliminujeme," načrtol Ján Blcháč riešenia.

Požiadne hliadky

V Základnej škole Aurela Stodolu pre deti na druhom stupni vytvoria záujmový krúžok v podobe požiarnej hliadky. „Deti dohliadnu na svojich rovesníkov v Hlbokom, čiže jednak budú pôsobiť preventívne, a naučíme ich aj ako si poradiť so začínajúcim požiarom,“ doplnila riaditeľka okresných hasičov Eva Krajčiová.

Pomocné opatrenia

Šéf mestskej polície Marián Jančuška pridal ďalšie pomocné opatrenia. „Zapojíme sa do projektu rozšírenia kamerového systému a vytvorenia rómskych hliadok v lokalite. Taktiež predpokladáme užšiu spoluprácu s komunitným centrom, častejšie hliadkovanie či vytvorenie protipožiarnych hliadok z hasičských dobrovoľníkov v meste.“ Podľa štatistík uplynulé roky zaznamenali v priemere 10 výjazdov k požiarom kontajnerov, tento rok ich mali už vyše 40.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM