Katarína Reiterová Rôzne

Rodičia, pozor! Ako neprísť o prídavok na dieťa

Rodičia, nezabudnite na úrad práce doniesť tlačivo potvrdené školou, inak môžete prísť o prídavok na dieťa. Najneskôr do 21. septembra tohto roku musíte odovzdať na úrad prace potvrdenie o návšteve školy. Týka sa to aj vysokoškolákov.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Liptovskom Mikuláš žiada rodičov detí, ktoré majú ukončenú povinnú školskú dochádzku, a teda majú viac ako 16 rokov, aby doniesli potvrdenie o návšteve školy či potvrdenie o ukončení štúdia.//Potvrde­nie o návšteve školy potrebuje úrad za účelom aktualizácie údajov potrebných pre posúdenie trvania podmienok nároku na prídavok na dieťa. //

Tlačivo „Potvrdenie o návšteve školy“ vám potvrdia v škole, ktorú navštevuje vaše dieťa. V prípade, že dieťa v školskom roku 2012/2013 nepokračuje v štúdiu, rodičia majú povinnosť doručiť doklad o ukončení štúdia, ktorým je napríklad kópia maturitného vysvedčenia, výučného listu či potvrdenie školy.

[blockquote]Po­žadované doklady je potrebné doručiť úradu najneskôr do 21. septembra tohto roku. V prípade, že zápis študenta vysokoškolského štúdia sa koná po uvedenom termíne, je potrebné potvrdenie doručiť úradu čo najskôr po zápise. [/blockquote]

Ak rodič uvedené doklady nedoručí, výplata prídavku na dieťa sa zastaví. Po predložení potvrdenia bude výplata prídavku obnovená a za obdobie zastavenia, v prípade, že boli splnené podmienky nároku, bude prídavok na dieťa doplatený.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM