Tomáš Batiz Hokej

Roman Durný (20) z Mikuláša: Hrať v NHL bolo mojim detským snom

Roman Durný má za sebou skvelú sezónu, ktorá vyvrcholila až draftom. V ňom o jeho služby prejavil záujem klub z NHL.

Ilustračný obrázok k článku Roman Durný (20) z Mikuláša: Hrať v NHL bolo mojim detským snom
Zdroj: TASR

Talentovaný brankár, ktorý odchytal niekoľko zápasov v uplynulej sezóne aj za mikulášskej áčko, prežíva doposiaľ najkrajšie momenty vo svojej kariére. Po vydarenom juniorskom šampionáte sa dostal do zámorského juniorského klubu USHL Des Moines Buccaneers, následne uspel aj v prestížnom drafte NHL. „Tak vedel som o tom, že niektoré tímy mali o mňa záujem,“ zhodnotil Durný.

Mikulášskeho odchovanca si napokon zo 147. miesta zvolil Anaheim Ducks, čo 20-ročného brankára prekvapilo. „Pravdu povediac Anaheim ma prekvapil, pretože z ich strany nebol počas sezóny v USHL veľký záujem,“ skonštatoval Roman Durný, ktorý čakal angažmán prioritne zo Chicaga. „O moje služby sa zaujímalo asi 15 tímov. Pred troma týždňami som však absolvoval Combine akciu Chicaga Blackhawks, takže som z ich strany tak trošku očakával výber môjho mena,“ prezradil.

„Draftovanie do tímu, ktorý hrá NHL, je pre mňa splnením detského sna,“ povedal 20-ročný Roman Durný.

Nový brankár Anaheimu môže byť príkladom a motiváciou pre mladých hokejistov z Liptovského Mikuláša. Práve Durný si prešiel viacerými hokejovými triedami, ktorými sa prepracoval až do zámorskej prestížnej súťaže. „Ja som ešte nedokázal tak veľa, aby som mohol byť príkladom pre mladých. Treba však povedať, že šancu má každý, len musí tvrdo pracovať a ísť si za svojim snom. V Liptovskom Mikuláši je veľa talentovaných mladých hokejistov, ktorí to môžu dotiahnuť veľmi ďaleko,“ dodal Durný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM