Tomáš Batiz Rôzne

Romantika pre mlsné jazýčky: Mikulášske kaviarne lákajú valentínskymi špecialitami

Viacerí z nás si nevedia predstaviť deň bez dobrej kávy a dobrého koláča. V mikulášskych kaviarniach si na Valentína pripravili hneď niekoľko špecialít.

Ilustračný obrázok k článku Romantika pre mlsné jazýčky: Mikulášske kaviarne lákajú valentínskymi špecialitami
10
Galéria

Na deň, kedy sa o romantike a láske hovorí častejšie než obvykle, sa pripravili aj kaviarne v Liptovskom Mikuláši. Našli sme tri, ktoré lákajú na niečo špeciálne.

Aurelica coffee Liptovská pražiareň kávy ponúka svojim návštevníkom špeciálne zákusky, ktoré sú spojené práve s dňom zaľúbených. Návštevníci si tak ku káve môžu dať chutný koláčik. „Naše kolegyne z cukrárne pripravili na Valentína kváskové šišky pre zaľúbených. Valentín vo dvojici osviežili posypmi vo forme gumových medvedíkov, oreo sušienok a bielej čokolády,“ prezradil Marek Benikovský, barista v Aurelica Coffee.

Arch Caffe

V kaviarni Arch Caffe majú zaľúbenci na výber z dvoch sladkých valentínskych dobrôt. Malinový veterník alebo čerešňový pavlovový dezert si môžete vychutnať na tanieri, či odniesť v špeciálnej valentínskej krabičke. „Čerešňová pavlova, je pusinka z bielkov, redukovaných čerešní, bielej čokolády, čeresnovej peny a maslového Sablé breton. Malinový koláč je ekvivalent nášho klasického veternika vo valentínskom prevedení. Základ je odpaľované cesto chrumkavý crequaline. Redukované maliny a malinová pena,“ uviedol cukrár Martin Devečka.

Diera do sveta

Kultúrne centrum Diera do sveta, ktorého súčasťou je aj tamojšia malá kaviarnička, organizuje Valentínsku párty, divadlo Ľubím ťa a dávaj si pozor či premietanie dokumentárneho filmu Aseualove.

„V Diere sa budú hrať pesničky o láske z minulých dekád až po súčasnosť na Valentínskej párty. Na bare k máni pre vás máme limitovaný drink, Estrogén, pozostávajúci z gin tonicu s príchuťou ruží a malín. Bozkávame vás všade,“ uvádza kultúrne centrum na svojej stránke.

Karma Coffe

Zaľúbení milovníci kávy si určite prídu na svoje aj v Karma Coffe. Tamojšia kaviareň sa počas sviatku zaľúbených drží hesla, že láska ide cez žalúdok. Okrem kávy majú dnes v ponuke špeciálny koláč. „Na Valentína sme prichystali makovú kocku s čučoriedkovým krémom a craquelin (francúzske veterníky z odpalovaneho cesta),“ uviedol Michal Makovič z Karma Coffe.

Spomínané zákusky nájdete v priloženej fotogalérii.

Pripravuje aj vaša reštaurácia či kaviareň v tento deň niečo špeciálne? Dajte nám vedieť na batiz@global24.sk. Radi vašu ponuku doplníme.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM