Slávka Kellová Rôzne

Rómovia topiaci sa v smetiach: Pomôže nová kamera?

Už toho majú dosť! Liptovskomikulášska samospráva si v týchto dňoch posvietila na neprispôsobivých občanov a bordel, ktorý vytvárajú. Usiluje sa ich tak zapojiť do odstraňovania nelegálnych skládok odpadu z najbližšieho okolia ich obydlí. V boji s ko

„Obdobne ako po iné roky sme v tradične najznečistenejších lokalitách obývaných väčšinou rómskou komunitou rozmiestnili veľkoobjemové kontajnery, ale tentoraz sme sa rozhodli, že ruku k dielu budú musieť priložiť aj tí, ktorí sú za odpudzujúce hromady odpadu zodpovední,“ zdôraznil viceprimátor Jozef Repaský.

Rómovia podľa neho zakrátko naplnili poskytnuté kontajnery a žiadajú ďalšie.** „Pristavíme im ich, no budú sa musieť aktívne podieľať aspoň prácou a začať okolo seba dlhodobo udržiavať čistotu. Inak by to bola úplná diskriminácia poriadkumilovnej väčšiny obyvateľstva, lebo to hradíme zo spoločnej kasy,“** prízvukoval s tým, že odvoz a uskladnenie jednej tony odpadu stojí takmer 55 eur.

Mestskí policajti umiestnili do jednej problémovej lokality prenosnú monitorovaciu kameru. **„Aj takouto formou sme posilnili našu hliadkovaciu činnosť. Samozrejme, obyvateľov sme upozornili na monitorovanie priestoru a prvé skúsenosti ukazujú, že to pomáha zabraňovať rozširovaniu nelegálnych skládok odpadu,“ **dodal náčelník liptovskomiku­lášskej mestskej polície Vladimír Bella.

ilustračné foto: OZT

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM