Tomáš Batiz Futbal

Rozhodujúci zápas o všetko: Podarilo sa Liptákom uspieť a postúpiť?

Futbalový štadión MFK Tatran Liptovský Mikuláš bol dejiskom rozhodujúceho barážového stretnutia o postup do najvyššej mládežníckej súťaže na Slovensku. Ružomberská U19 privítala súpera z Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodujúci zápas o všetko: Podarilo sa Liptákom uspieť a postúpiť?
Foto: Tomáš Batiz

Na zaplnený štadión v Liptovskom Mikuláši si našlo cestu viac ako 800 divákov, ktorí videli hneď od úvodu kvalitný futbal na oboch stranách. Na hráčoch bolo vidieť opatrnosť a dôslednosť, ktorá bola zapríčinená aj dôsledkom dôležitosti zápasu. V 6. minúte sa ako prvý dostali do dobrej šance Ružomberčania, ale strela Kružliaka skončila vysoko nad.

Aktivita hráčov z Liptova

V nasledujúcich minútach prvého polčasu boli o niečo lepší na lopte hráči z Ružomberka, ktorí sa postupnými útokmi dostávali pred bránu súpera. V 36. minúte najskôr Liptáci opečiatkovali brvno brány súpera, ale z následnej dorážky sa už nemýlil Omasta, ktorý pretlačil loptu za brankárov chrbát.

Vyrovnaný druhý polčas

V druhom polčase sa hralo najmä v strede hracej plochy, kde sa lopta striedala na oboch stranách. Do menších šancí sa dostávali Ružomberčania, ktorí svoje zakončenia smerovali tesne mimo brány. V 62. minúte si na dlhý center na šprintoval Kudlička, ktorý hlavou poslal Liptákov do dvojgólového vedenia.

Záver pre Ružomberok

V závere stretnutia si „Ruža“ postrážila svoj náskok a súpera prakticky k ničomu nepustila. Vyvrcholením celého stretnutia bol gól v 90. minúte, po ktorom Bartoš uzavrel na konečných 3:0. „Bol to náročný zápas, aj keď výsledok je jednoznačný. Som rád, kvôli tým chlapcom, ktorí si zaslúžia hrať tú prvú ligu. Chceli sme hrať futbal, súper skôr bránil. Bolo to predovšetkým náročné aj kvôli počasiu,“ povedal po zápase Vladimír Helebich, tréner ružomberskej U19.

Skvelá atmosféra

Výborné futbalové predstavenie si užilo množstvo divákov, ktorí si našli cestu na futbalový štadión v Liptovskom Mikuláši. Slovami chváli nešetril ani bývalý výkonný riaditeľ mikulášskeho klubu Martin Pohlod, ktorý aktuálne pôsobí ako manažér mládeže v Poprade. „Ružomberok vyhral, lebo bol lepší. Gratulujem klubu, ktorý už dlhodobo robí kvalitný mládežnícky futbal. Ja si myslím, že táto atmosféra bola skvelá. Jeden si vážil druhého a presne tak to má byť,“ skonštatoval po zápase Pohlod.

MFK Ružomberok – FK Poprad 3:0 (1:0)

Góly: 36. Omasta, 62. Kudlička, 90. Bartoš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM