Slávka Kellová Samospráva

Rozpočet mesta je už schválený: Aké sú riziká a kto si budúci rok prilepší?

O všetkom je rozhodnuté. Liptovskomikulášski poslanci vo štvrtok rozhodli o rozpočte na budúci rok. Viac peňazí pôjde do sociálnej oblasti, školstva a športu.

Ilustračný obrázok k článku Rozpočet mesta je už schválený: Aké sú riziká a kto si budúci rok prilepší?
Foto: Slávka Kellová

Návrh rozpočtu bol zostavený ako vyrovnaný. Ohroziť ho však môžu príjmy, s ktorými sa v budúcom roku počíta. „Riziká vidím v krátení plnenia výnosu podielovej dane zo strany ministerstva financií, nenaplnení príjmov pri dani z nehnuteľností a poplatku za komunálny odpad,“ uviedla Bibiana Kuchárová, hlavná kontrolórka mesta.

Oproti plynúcemu roku by malo ísť viac peňazí do vzdelávania a mládeže približne o 28 000 eur. Na bežných výdavkoch si prilepšia základné a materské školy, školské jedálne aj voľnočasové vzdelávacie zariadenia, do ktorých mesto prerozdelí viac ako 6,8 miliónov eur.

V budúcom roku by si mal prilepšiť aj mestský šport. „Do sociálnej oblasti plánujeme dať o 369 000 eur viac. Viac peňazí z rozpočtu poputuje aj na verejné osvetlenie a dopravu,“ doplnil primátor mesta Alexander Slafkovský. V roku 2011 bol rozpočet mesta 27,7 miliónov eur, v roku 2012 hospodáril Liptovský Mikuláš so sumou asi 22,6 mil. eur.

Link na schválený rozpočet:

http://www.mikulas.sk/…cet_2013.pdf

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM