Tomáš Batiz Futbal

Ružomberok uspel v Podbrezovej: O všetkom rozhodol gól Mustedanagiča

Futbalisti Ružomberka zvíťazili v 20. kole Fortuna ligy nad Podbrezovou.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok uspel v Podbrezovej: O všetkom rozhodol gól Mustedanagiča
Zdroj: TASR

Podľa tabuľkového postavenia bol jasný favorit Ružomberok, no domácich povzbudila predchádzajúca výhra na ihrisku Nitry a snažili sa ju v Zelpo aréne aj potvrdiť tým najlepším spôsobom, značnou ofenzívou. O prvý vzruch sa postaral v 4. min Breznaník, ktorý strelou z voleja vyskúšal brankára Macíka. Onedlho mal Breznaník ďalšiu príležitosť a opäť zo bol Macík, ktorý zabránil gólu. Do tretice bol Macík v akcii, keď v 7. min dobre mieril Obročník. Až potom sa hostia prebudili a v 11. min slabšiu strelu na bránku vyslal Mustedanagič, v 25. min sa pokúšal o ďalekonosný ‚lob‘ Qose, ktorý skončil len tesne nad brvnom. Najbližšie ku gólu mal v 41. min Oravec, keď jeho hlavičku po centri Breznaníka bravúrne na čiare vyrazil brankár Macík.

V závere polčasu len ofsajdové situácie na oboch stranách zabránili uznať gól, väčšiu možnosť však mali domáci, keď Kiwiorovu strelu zlikvidoval perfektným zákrokom Macík a následne už loptu za bránkovú čiaru dotlačil v ofsajde do siete Olatunji. Macík sa v bránke nudil v prvom polčase oveľa menej ako jeho náprotivok a zasiahol pred prestávkou ešte raz po strele Breznaníka.

Po zmene strán sa trafil do siete po dlhom aute a predĺženej lopte z hlavy Tangiča z 12 metrov Mustedanagič, keď dokonale zvládol strelu z obrátky. Vo zvyšnom čase si síce ‚železiari‘ vynútili územnú prevahu, no nič účinné nevymysleli a väčšiu šancu si už nevytvorili. Naopak, v 90. min len tesne v brejku netrafil bránku hosťujúci Kostadinov.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

  • Gól: 60. Mustedanagič.

Pozrite si fotogalériu z prvého jarného domáceho zápasu Ružomberka.

FOTO: Ružomberok - Zlaté Moravce
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM