Michal Paška Hokej

S Demitrom sa rozlúčili aj Mikulášania

Niekoľko tisíc ľudí prišlo vo štvrtok v priebehu prvej hodiny pietnej rozlúčky s Pavlom Demitrom vzdať hold legende slovenského a svetového hokeja. Ďalšie tisíce čakajú v niekoľko stometrových radoch pomedzi paneláky na Sídlisku Sihoť, kde je trenčia

Za zvukov pietnej hudby kladú ľudia kvety a vence pred čiernym súknom potiahnutom katafalku s rakvou, v ktorej sú telesné pozostatky Pavla Demitru. Priestor pred východnou tribúnou zimného štadióna je prekrytý čiernym plátnom s veľkou Demitrovou fotografiou.

K rakve zosnulého hokejistu prichádzajú ľudia z celého Slovenska, mnohí z nich nedokážu skryť obrovské emócie. „Jednoducho som to tak cítila, že sa s ním musím prísť rozlúčiť. Zaslúžil si to,“ povedala dojatá Zuzana Jančiová z Liptovského Mikuláša, ktorá čakala pred zimným štadiónom už od pol deviatej. „Hlavne nech dáva z neba pozor na svoju rodinu,“ poslala Demitrovi posledný pozdrav.

I napriek výrazným dopravným obmedzeniam v Trenčíne vládne v meste relatívny pokoj, dopravná situácia je pokojná aj na záchytných parkoviskách na periférii mesta. „Zatiaľ sa nestala žiadna dopravná nehoda, netvoria sa ani kolóny,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová s tým, že v uliciach Trenčína riadi dopravu a dohliada na poriadok asi 20 policajných hliadok.

zdroj: TASR foto: webnoviny, tvnoviny

Demitra Rozlucka
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM