Tomáš Batiz Rôzne

S horúčavami bojujeme aj zmrzlinou: O ktoré je v Mikuláši najväčší záujem?

S príchodom posledných teplých dní vyhľadáva čoraz viac ľudí osvieženie prostredníctvom zmrzliny. O ktoré je v metropole Liptova najväčší záujem?

Ilustračný obrázok k článku S horúčavami bojujeme aj zmrzlinou: O ktoré je v Mikuláši najväčší záujem?
Zdroj: TASR

V okolí pešej zóny a samotného centra mesta nájdeme tri cukrárne. Pri všetkých narazíme na rovnakú cenu – 50 centov. Cenu majú všetky cukrárne rovnakú aj čo sa týka za priplatenie sladšieho kornúta. Menší – 20 centov, väčší – 30 centov.

Tržby sa navýšili

Terasy zmrzlinárov sú v posledných teplých dňoch preplnené, takže o tržbu zrejme núdzu nemajú. „Určite teplé počasie predaju pomáha, takže aj záujem o zmrzlinu je v týchto dňoch rapídne väčší,“ uvádza prevádzka zmrzlinárne Istria v Liptovskom Mikuláši, ten následne objasnil, ktorá príchuť ide zatiaľ najviac na odbyt: „Sú to najmä tie klasické ako citrón, čokoláda a jogurt. V posledných dňoch sa dobre predáva aj Kinder.“

Do karamelu pridávajú soľ

Novinkou tohto leta je v zmrzlinárni Cordoba karamelová so štipkou soli. Zámer je ale jasný. „Karamel sám o sebe je dosť sladký, takže týmto spôsobom sa tá sladkosť zjemní,“ vysvetľuje prevádzkarka tamojšej cukrárne.

Ako ďalej dodala, tak u nich skôr zákazníci preferujú špeciálne kombinácie. Hitom je zatiaľ magnum s madľami ako aj lesná jahoda.

Netradičné prepojenie chutí

Dlhoročne známou cukrárňou je v Liptovskom Mikuláši aj Veronika, kde si kopček zmrzliny môžete vychutnať na terase, alebo aj na lavičke pri fontáne. Ako nám prezradila tamojšia predavačka, ľudí najviac láka zaujímavé prepojenie chutí. „Najviac skúšajú makovo-citrónovú, alebo čučoriedkovú,“ skonštatovala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM