Slávka Kellová Rôzne

S mladými novinármi sa stretne aj P. Herman

Letnú školu žurnalistiky v Ružomberku podporujú mnohé známe tváre. Okrem iných sa so stredoškolákmi stretne tohtoročný víťaz ankety OTO v kategórii Osobnosť televíznej publicistiky Patrik Herman.

Na prelome júna a júla tak podporí druhý ročník akcie, ktorá vyškolí desiatky študentov v práci s textom, zvukom a obrazom.

„V súčasnosti sme svedkami viacerých prípadov, že mediálne pravdy sa vzďaľujú realite. Mladým, nádejným novinárom chceme počas letnej školy pomôcť pri hľadaní a spracúvaní informácií, ktoré formujú spoločnosť,“ povedal garant štúdia žurnalistiky na Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku Peter Olekšák. Letná škola tak chce podľa neho urobiť za pomoci rozličných workshopov pod vedením skúsených lektorov. V špičkovom televíznom či rozhlasom štúdiu stredoškoláci získajú základné zručnosti pre budúcu mediálnu tvorbu.

Letná škola žurnalistiky sa koná v Ružomberku od 30. júna do 3. júla. Pre účastníkov je pripravený bohatý sprievodný program, ktorého súčasťou je návšteva prírodnej rezervácie ľudovej architektúry Vlkolínec či hradu Likava. Stredoškoláci budú diskutovať s rektorom univerzity Tadeuszom Zasępom i liptovským spisovateľom Antonom Laučekom. Všetky potrebné informácie o podujatí sú na internetovej stránke lsz.ku.sk.

zdroj, foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM