Slávka Kellová Šach

Šachový turnaj krajín V4 naživo na mikuláš24.sk

Štvrtý ročník Detského šachového festivalu krajín V4 Liptov 2011 sa v Liptovskom Mikuláši odohrá od 23. - 29. júna. Súboje na elektronických šachovniciach budete môcť sledovať aj na vašej 24-ke.

Festival sa v srdci Liptova organizuje vďaka podpore Višegrádskeho fondu, mesta Liptovský Mikuláš, Žilinského samosprávneho kraja a Slovenského šachového zväzu. Súboje detských šachistov sa odohrajú v čase Stoličných dní mesta Liptovský Mikuláš. V piatok 24. júna 2011 bude preto na Námestí osloboditeľov aj predstavenie živých šachov, či iné sprievodné podujatia.

Do turnaja družstiev sa prihlásili silné tímy. Minuloročný víťaz družstvo zo Sankt Peterburgu, družstvá z Maďarska, Majstri Slovenska starších žiakov z Osuské, víťazi dorasteneckej ligy – družstvo Liptovskej šachovej školy a očakávajú sa tiež hráči z Beskydskej šachovej školy a z Orlovej.

O štart v súťaži družstiev prejavili záujem aj silní jednotlivci (hráči nad 1900FIDE) a hľadajú družstvo. Na festival sa preto môžu prihlásiť aj hráči, ktorí zostavia samostatné družstvo pod názvom V4 International, prípadne pod iným názvom.

Oproti minulému roku má silné obsadenie aj B turnaj (FIDE Open do 14 rokov). Na čele štartovacej listiny je zatiaľ Jerguš Pecháč (FIDE ELO 1991), pred Marekom Matyášom a silnou ruskou hráčkou Skafar Dariou. Záujemcovia sa preto môžu prihlásiť do tohto turnaja silných hráčov z BŠŠ.

Ozdobou turnaja C by mala byť každoročná účastníčka turnaja Ester Morvay – druhá z Majstrovstiev sveta dievčat do 8 rokov. Očakáva sa účasť viac ako 60 detí.

Stav prihlásených môžete sledovať na http://chess-results.com/tnr49981.aspx?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM