Tomáš Batiz Šport

Séria 123athlon vrcholí triatlonom: Pozrite si INFO priamo od organizátorov

Počas celého leta sa v Liptove odohráva trojica súťažných podujatí s názvom 123athlon. Jeho posledná triatlonová časť sa tento rok dočkala úplne novej lokality.

Ilustračný obrázok k článku Séria 123athlon vrcholí triatlonom: Pozrite si INFO priamo od organizátorov
Foto: Tomáš Batiz

Cross Triatlon, tretie podujatie zo série 123athlon, sa tento rok uskutoční na novom mieste. Z kapacitných dôvodov, ako aj z dôvodov novej obytnej výstavby v okolí Liptovského Trnovca sa usporiadatelia rozhodli presunúť podujatie do Bobrovníka, na Marinu Liptov. Informáciu potvrdil Majkl Velner z organizačné­ho tímu.

Plávať sa tak bude 500m pri tomto rezorte. Po doplávaní vedie 13,5 kilometrová trasa pre krosové aj horské bicykle súťažiacich cez obec Tvarožná na vrch Úložisko (vysielač nad Liptovskou Marou), zjazd lúkou ich privedie opäť k vodnej ploche a do obce Vlachy, aby následne opäť stúpali na priehradný múr Liptovskej Mary a späť na miesto štartu. Šesť kilometrová bežecká časť povedie taktiež na vrch Úložisko a späť tou istou bežeckou trasou do cieľa pretekov.

„Z novej trasy sme nadšení, účastníci si užijú stúpania aj klesania, rôznorodosť povrchov, jazdu asfaltom, lesným chodníkom aj lúkami, ako aj skvelé výhľady na Liptovskú Maru z jej západnej strany. Čerešničkou na torte je prejazd bicyklami po priehradnom múre“, popisuje dojmy z trate Michal Velner

Ako doplnil Velner, nová trasa sa vyhne hlavnému cestnému ťahu pri Aquaparku Tatralandia. Počas minulých ročníkov bolo toto miesto najexponovanejšie, keďže tam popri pretekoch v rovnakom čase prichádzali stovky turistov na autách.

Na štartujúcich čaká opäť bohatý balíček. „Každý účastník obdrží štýlové športové ponožky 123athlon, plávaciu čiapku, cyklistickú fľašu, aj účastnícku medailu. Štartovacie číslo je zároveň číslom do tomboly, pričom čakanie na ňu si je možné skrátiť občerstvením sa cestovinami, ktoré budú pripravené pre účastníkov v cieli,“ skonštatoval Velner.

Organizátori zároveň upozorňujú, že napriek novej a pokojnejšej trase vyzývajú účastníkov na ostražitosť. Preteky sa konajú za plnej, hoci v tejto lokalite slabej, premávky. Najexponovanejšími úsekmi sú pritom výjazd a dojazd do depa pri Marine Liptov v Bobrovníku a prejazd popri „kostolíku“ na Liptovskej Mare pri Havránku, ktorý je vyhľadávaným víkendovým rekreačným miestom. Usporiadatelia vopred ďakujú vodičom a iným účastníkom cestnej premávky za ich ohľaduplnosť a pochopenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM