Tomáš Batiz Hokej

Sériu prehier ukončili na domácom ľade: Liptáci zdolali vojakov z Trenčína

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali na domácom ľade súpera z Trenčína. Po troch prehrách v rade prišlo víťazstvo mikulášskych hokejistov.

Ilustračný obrázok k článku Sériu prehier ukončili na domácom ľade: Liptáci zdolali vojakov z Trenčína
Zdroj: TASR

Domáci Liptáci mali dobrý úvod do stretnutia, keď už v 5. minúte spálil gólovú šancu Uram. Okrem nej prvá tretina nepriniesla žiadne ďalšie vzrušenie. Hosťujúci sektor ožil až krátko pred jej koncom, keď v 20. minúte Sojčíkovu strelu bravúrne zlikvidoval mikulášsky brankár Nagy.

Gólová druhá tretina

Obrovskú šancu na úvodný gól mali Liptáci už po uplynutí pätnástich sekúnd z druhej tretiny, keď Rudolf Huna z prvej poslal puk ponad hornú žrď Cháberovej brány. V 26. minúte sa ocitol v šanci Róbert Huna, ale ani on pred trenčianskou bránkou neuspel. Rýchly protiútok hostí následne zakončil presnou strelou Sojčík. Trápenie domácich pokračovalo aj v 32. minúte. Stümpel našiel presnou prihrávkou Števuliaka, ale ten sa pred Cháberom nepresadil. Lekciu z efektivity v protiútokoch potvrdili Trenčania po nepremennej šanci Liptákov. Sojčíkova strela z ľavej strany skončila v pravom rohu brány domácich. Po nevyužitých príležitostiach sa Liptáci gólu dočkali napokon v 33. minúte, keď Sukeľ využil trestné strieľanie. Netrvalo dlho a domácim sa podarilo vyrovnať. V 34. minúte sa v nepriehľadnej situácii pred trenčianskou bránkou najlepšie zorientoval Róbert Huna, ktorý namieril presne.

„Ukázali sme mentálnu silu, keď sme rýchlo dokázali zápas vyrovnať,“ povedal po zápase Róbert Spišák, tréner Liptákov.

Dominancia domácich

Úvod tretej tretiny vyšiel lepšie domácim, ktorí sa v 43. minúte dostali do vedenia zásluhou Krišku. Liptáci si jednogólový náskok dobrou hrou postrážili aj v ďalšom priebehu hry a Trenčanov prakticky k ničomu nepustili. Náznak vyrovnania prišiel v 55. minúte. Hossa išiel sám na bránku, lenže Mezovský zatiahol ručnú brzdu, po ktorej rozhodca nenariadil trestné strieľanie, ale vylúčenie. Strelecké trápenie Trenčanov potrestali domáci už o pár sekúnd, keď Rudolf Huna v úniku nedal Cháberovi šancu. V závere stretnutia sa hostia ešte pokúsili o zdramatizovanie skóre bez brankára, no vôbec sa nedostali do zakončenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM