Slávka Kellová Futbal

Severný ovál sa stáva minulosťou: Futbalisti dostanú nové ihrisko

Klub MFK Tatran Liptovský Mikuláš v utorok začal s realizáciou zrovnávania severného oválu so zemou. Na jeho mieste do konca tohto týždňa vznikne plocha pre nové tréningové ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Severný ovál sa stáva minulosťou: Futbalisti dostanú nové ihrisko
Foto: Slávka Kellová

„Okrem cieľov v športovej časti sme si tento rok zadefinovali aj ciele v materiálno-technickej vybavenosti. Jednou z priorít roka 2013 je vybudovanie trávnatého ihriska za severnou bránou, ktoré bude slúžiť na tréningové účely pre všetky kategórie a mohli by sa tu odohrať aj majstrovské zápasy prípravky,“ približuje výkonný riaditeľ klubu Martin Pohlod.

Hlavný cieľ, priblížiť diváka k ihrisku

Klub totiž okrem trávnatej tréningovej plochy, trápila tiež vzdialenosť diváka od hracej plochy. „Určite nebolo vhodné, že divák, ktorý stál za oválom, bol 50 metrov od ihriska,“ vysvetľuje Martin Pohlod. Postupne by mohla na severnej časti pribudnúť menšia tribúnka so 4 – 5 radmi za bránou. „Jednou z možností je aj to, aby postupne zmizol aj južný ovál a ihrisko by sa posunulo smerom na juh o zhruba 20 metrov. Všetko je to však zatiaľ hudba budúcnosti. Jedna vec je mať myšlienku a druhá mať reálne možnosti na jej uskutočnenie,“ uzatvára Martin Pohlod.

Foto: mfk

Severný ovál sa stáva minulosťou: Futbalisti dostanú nové ihrisko
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM