Tomáš Batiz Hokej

Sezónu odštartoval v Mikuláši, teraz je však v tíme finalistu Tipsport Ligy

Vo finálovom zápase Tipsport Ligy v sezóne 2017/2018 zabojujú o titul majstra Trenčín s Banskou Bystricou. V tíme Baranov figuruje hráč, ktorý je Mikulášanom dobre známy.

Ilustračný obrázok k článku Sezónu odštartoval v Mikuláši, teraz je však v tíme finalistu Tipsport Ligy
Zdroj: Adrián Danaj

Piatok o 18:00 je na programe prvý zápas finálovej série medzi Trenčínom a Banskou Bystricou. V tíme „Baranov“ figuruje aj Michal Kabáč, ktorý ešte v tejto sezóne pôsobil aj v drese Liptovského Mikuláša. „Tak sezóna nezačala tak ako som si predstavoval. Úvod v Mikuláši mi nevyšiel. Potom prišla možnosť hosťovania v Michalovciach, ktorú som vzhľadom k tomu, že som chcel hrať využil,“ konštatuje Kabáč.

Na ceste do Bystrice

Tréner Vladimír Orságh sa počas základnej časti Tisport Ligy nechal viackrát počuť, žeby chcel agresívnejších útočníkov v osobných súbojov. Do tímu si tak angažoval práve Kabáča. „Priznám sa, že keď prejavila o mňa záujem Banská Bystrica, tak ma to dosť prekvapilo,“ zhodnotil.

Prvý hetrik

Rodák z Oravy chytil v drese aktuálneho majstra nový dych. Zatiaľ čo sa v Mikuláši strelecky trápil, v drese Bystrice strelil svoj prvý hetrik v Tipsport Lige. „Dalo mi to určite nový impulz. Vedel som, čo klub odo mňa chce a ja som sa to snažil splniť. Celkom sa mi to aj darilo. So spoluhráčmi v útoku sme sa snažili hrať svoju hru. Tlačili sme sa do brány a potom nám to tam aj začalo padať,“ spomína na gólové časy Kabáč.

Premiérové finále

Pre Michala Kabáča je to premiérové finále v Tipsport Lige. Na teraz je však ešte otázne, či Kabáč zasiahne do hry. „Bystrica má nabitý káder, ale dúfam a verím, že sa nám podarí vyhrať bez ohľadu na to, či zasiahnem do hry, alebo nie. Musíme si však priznať, že súper je veľmi silný,“ dodal Kabáč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM