Slávka Kellová Rôzne

Skládka dostala integrované povolenie

Začiatkom decembra 2011 vyslalo Ministerstvo životného prostredia na skládku vo Veternej Porube kontrolu, ktorá mala preveriť tvrdenia podané na Envirošpióna. Podľa nich malo mesto Liptovský Mikuláš na tunajšiu skládku vyvážať odpad nad rámec povole

Mesto ešte v júli 2011 podalo na Inšpekciu životného prostredia v Žiline žiadosť o nové integrované povolenie, ktoré by mu povolovalo navážať komunálny odpad na skládku vo Veternej Porube do októbra 2014, kedy sa zaviazalo skládku uzavrieť. Nové povolenie už bolo na stole inšpekcie, keď prišiel cez protikorupčnú linku Envirošpión na Ministerstvo životného prostredia podnet o porušovaní odpadového hospodárstva. „Preto som nariadil kontrolu situácie na skládke a doterajšieho dodržiavania predpisov, ale i postupu Slovenskej inšpekcie životného prostredia v Žiline, ktorá vydáva integrované povolenia,“ povedal pred vyslaním kontroly minister životného prostredia József Nagy. Ak by mesto nedostalo nové povolenie včas, podľa starého z roku 2005, by mohlo odpad vyvážať zhruba do konca roka 2011.

Vykonaná kontrola pochybnosti o porušovaní povolených noriem vyvrátila a „Slovenská inšpekcia životného prostredia tak vyhovela žiadosti liptovskomiku­lášskej radnice o predĺženie integrovaného povolenia na ďalšiu prevádzku a uzavretie skládky vo Veternej Porube,“ informuje Beatrice Hudáková, hovorkyňa MŽP.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM