Tomáš Batiz Šport

Skvelá Petra Vlhová opäť na pódiu: V Killingtone skončila druhá!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľu druhé miesto v druhom slalome Svetového pohára. V americkom Killingtone suverénne vyhrala domáca favoritka Mikaela Shiffrinová najrýchlejšími časmi v oboch kolách.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá Petra Vlhová opäť na pódiu: V Killingtone skončila druhá!
Zdroj: TASR

Shiffrinová ako typická zjazdárska superstar nepoznala od záveru minulého SP pocit víťazstva v piatich súťažiach v rade, z toho v oboch jej obľúbených slalomoch šampiónku všetkých frontov zdolala Vlhová. V domácom prostredí však 22-ročná Američanka išla opäť v skvelej fazóne a slávila svoje 32. víťazstvo v pretekoch celozimného seriálu, z toho 26. v slalome. Jej vrstovníčka a v súčasnosti aj najväčšia rivalka zaostala sekundu a 64 stotín, tretia bola Rakúšanka Bernadette Schildová (+2,67 s).

Na čele priebežného poradia

Vlhová zaregistrovala svoje 19. umiestnenie v prvej desiatke pretekov SP a po ôsmy raz sa dostala na pódium. Okrem toho, že sa je spolu so Shiffrinovou na čele priebežného poradia slalomu, po štyroch pretekoch je aj druhá v celkovom poradí SP (221), s 305 bodmi vedie Shiffrinová. „Je to skvelé víťazstvo v domácom prostredí a ďakujem divákom za skvelé atmosféru,“ vyhŕklo z víťazky v prvom vyjadrení pre publikum.

Slovenská zjazdárka si v renkingu štartovej listiny SP polepšila z tretej na druhú priečku a v tomto koeficientálnom poradí je stále piata Veronika Velez-Zuzulová, ktorá od štartu sezóny chýba pre operáciu kolena. Pre ňu je dôležité, aby v januári mohla naskočiť do seriálu s čo najlepšou pozíciou v tomto renkingu, aby sa pred zimnou olympiádou stabilizovala v prvej žrebovanej sedmičke.

Druhé miesto

Vlhová mala pred druhým kolom veľkú šancu na ďalšie pódiové umiestnenie v kariére, lebo na tretie miesto Rakúšanky Bernadette Schildovej zaostávala len 16 stotín. A nezostala nič dlžná svojej povesti, aj keď v hornej časti to opäť nebolo až také dravé a dôrazné. Ale po druhom medzičase do cieľa predviedla odvážny sklz aj v tých najviac zatvorených bránkach a do čela sa dostala s masívnym náskokom sekundy a 6 stotín. Hoci sa ambiciózna Slovenka v cieli netvárila nadšene, bolo pravdepodobné, že sa opäť prepracuje na piedestál prvých troch. A ďalšie dve pretekárky v poradí naozaj nemali žiadnu šancu a tiež zaostali vyše sekundu. Keď následne Holdenerová vypadla, na štarte stále už len superfavoritka, tá však predviedla ďalšiu parádu s najrýchlejším časom, o 19 stotín lepším ako Vlhová, celkovo jasne triumfovala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM