Tomáš Batiz Správy

Skvelá správa pre cyklistov: V Mikuláši pribudne nový úsek cyklochodníka

V Liptovskom Mikuláši sa môžeme tešiť na novú úsek cyklochodníka. V ktorej časti mesta pribudne?

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre cyklistov: V Mikuláši pribudne nový úsek cyklochodníka
Zdroj: TASR

V Liptovskom Mikuláši pribudne nový úsek chodníka pre cyklistov. Napojí sa na existujúci cyklochodník pri brehu Váhu za Liptovskou vodárenskou spoločnosťou a končiť bude v Liptovskej Ondrašovej pred mostom ponad Jalovčianku. Mesto získalo na jeho vybudovanie z eurofondov 388 442 eur. Potvrdila to Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Trasa cyklochodníka bude viesť popri rieke Váh, popod železničný most, tam zmení smer popri brehu Jalovčianky do Liptovskej Ondrašovej. Súčasťou stavby bude aj most ponad kanál potoka Mútnik. „Povedie zaujímavou trasou, cyklistom sprístupní doposiaľ pre verejnosť nedostupný lužný les, bude to jeden z najkrajších úsekov. Stavba má však aj bezpečnostný význam, ide o bypass Liptovskej Ondrašovej. Takže cyklisti z Liptovskej Ondrašovej smerujúci do mesta budú na cyklochodník odkláňaní od hlavnej cesty II/584, ktorá je predovšetkým v letných mesiacoch veľmi frekventovaná a dochádza tu ku kolíznym situáciám,“ priblížil primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Realizácii stavby bude predchádzať verejné obstarávanie, predstavitelia z mesta očakávajú, že bude trvať niekoľko mesiacov. „Nakoľko ide o externé zdroje, kde dochádza ku kontrolám zo strany štátu, očakávame až niekoľkomesačný proces, kým bude možné začať realizáciu stavby. Až na jeseň môžeme odštartovať prípravné práce, ako sú výruby krovín a zelene,“ prezradil viceprimátor Ľuboš Trizna, ktorý vidí v cyklochodníku pozitívum v prepojení najväčšieho sídliska Podbreziny s mestskou časťou Liptovská Ondrašová. Chodník bude riešený ako cyklo-peší, svoj priestor teda na ňom nájdu aj chodci.

S realizáciou stavby radnica počíta v roku 2021 s tým, že prípravné práce, ako sú výruby krovín a zelene, budeme vykonávať už na jeseň tohto roku.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM