Tomáš Batiz Hokej

Skvelá správa pre Durného: Mikulášskeho brankára draftoval tím z NHL!

Vo vstupnom drafte 2018, ktorý sa uskutočnil v Dallase, siahli profiligové kluby celkovo po piatich Slovákoch. Medzi nimi sa ocitlo aj meno známeho Mikulášana.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre Durného: Mikulášskeho brankára draftoval tím z NHL!
Foto: Tomáš Batiz

Tohtoročnou slovenskou draftovou jednotkou v zámorskej hokejovej NHL sa stal Martin Fehérváry. Osemnásťročného obrancu si v 2. kole z celkového 46. miesta vybral aktuálny víťaz Stanleyho pohára Washington Capitals. Vo vstupnom drafte 2018, ktorý sa uskutočnil v Dallase, siahli profiligové kluby celkovo po piatich Slovákoch. Do organizácie Calgary Flames putujú útočníci Martin Pospíšil (105. miesto) a Miloš Roman (122.), Dávida Hrenáka (144.) si vybrali Los Angeles Kings, ďalšieho brankára Romana Durného (147.) si zvolil Anaheim Ducks.

„Je to niečo úžasné. Ťažko sa mi hľadajú slová. Som nesmierne šťastný, pretože môj sen sa stal konečne realitou,“ zhodnotil od dojatia Roman Durný, odchovanec mikulášskeho hokeja a zároveň nový hráč Anaheim Ducks.

Skvelá sezóna Feherváryho

Fehérváry bol na vstupnom drafte v Dallase aj osobne prítomný. Po tom, čo zaznelo v aréne jeho meno, si podal ruky s funkcionármi Washingtonu a zapózoval v červenom drese Capitals. „Ó, môj bože. Ťažko sa mi slovami opisujú moje pocity. Som nadšený, že si ma vybral práve Washington. Získal Stanleyho pohár, takže v súčasnosti neexistuje žiadna lepšia organizácia ako sú práve Capitals. Som šťastní, že ma draftovali práve oni,“ povedal Fehérváry pre klubovú televíziu.

V drese majstra

Fehérváry bol tohtoročnou draftovou dvojkou „Caps“, v 1. kole si úradujúci šampión vybral z 31. miesta ďalšieho zadáka, Rusa Alexandra Alexejeva. „Počas sezóny som sa s predstaviteľmi Capitals ani raz nestretol, až na preddraftových testoch. Tam som mal z nášho stretnutia veľmi dobrý pocit. Trochu som aj očakával, že by si ma mohli vybrať, ale istotu som nemal, predsa len, draft je lotéria,“ uviedol Fehérváry, ktorý opísal zámorským novinárom svoje silné stránky.

„Snažím sa hrať dobre na oboch stranách klziska, najmä byť stopercentný v defenzíve, chcem byť čo najčastejšie na ľade, nastupovať aj v oslabeniach a pomôcť tímu najviac, ako sa dá. Mojou najsilnejšou stránkou je asi korčuľovanie,“ prezradil Fehérváry.

Ten by rád napodobnil cestu českého zadáka Michala Kempného, ktorý sa po výmene z Chicaga rýchlo udomácnil v zostave Washingtonu. „Mojím najobľúbenejším hráčom bol asi Ľubomír Višňovský. Zo súčasných hokejistov sa mi najviac páči štýl Andreja Sekeru, môjho spoluhráča z národného tímu,“ dodal.

Jednotkou draftu sa podľa očakávania stal švédsky obranca Rasmus Dahlin, po ktorom siahlo ešte v piatok Buffalo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM