Tomáš Batiz Šport

Skvelá Vlhová (21): V Záhrebe skončila na stupni víťazov!

Liptáčka Petra Vlhová skončila na 2. mieste v pretekoch Svetového pohára. O celkový skvelý úspech sa podpísala aj Zuzulová, ktorá sa stala víťazkou.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá Vlhová (21): V Záhrebe skončila na stupni víťazov!
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová triumfovala v utorkovom slalome Svetového pohára v chorvátskom Záhrebe a slávila tak prvé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne. Celkovo to bolo jej piate prvenstvo v prestížnom seriáli, štvrté v klasickom slalome. Skvelý úspech slovenských farieb zvýraznila druhým miestom Petra Vlhová, ktorá tak podčiarkla historické double. Po Flachau 2016 malo slovenské lyžovanie iba druhýkrát v histórii dvojnásobné zastúpenie na pódiu.

Dominovali!

Slovenky totálne ovládli preteky na Sljeme, Velez-Zuzulová dosiahla najlepší čas v prvom kole, Vlhová v druhom. Na krajanku stratila v súčte 24 stotín sekundy. Česko-slovenské pódium doplnila tretia Šárka Strachová (+0,52). „Bolo to ťažké, od začiatku až do konca. Som rada, že som tu vyhrala, bolo mojím snom zvíťaziť pred tunajším publikom. Konečne sa mi to podarilo. Je úžasné, že sme dve Slovenky na pódiu, je to o to krajšie, že tretia je Šárka,“ povedala v prvej reakcii do televíznych kamier Velez-Zuzulová.

Vlhová po predošlom neúspechu v Semmeringu išla v 1. kole viac na istotu. V polovici trate strácala na Velez-Zuzulovú vyše sedem desatín, vyšla jej však spodná časť, kde viac atakovala bránky. Nakoniec odstup na skúsenejšiu krajanku stlačila na 48 stotín, čo jej vynieslo priebežnú štvrtú pozíciu. „S mojou jazdou nie som spokojná, profil bol náročný, nemohla som sa dostať poriadne do rytmu, podarilo sa mi to až v spodnej časti,“ povedala Vlhová. Jej druhá jazda bola oveľa agresívnejšia, s jasným útokom na pódium. Hoci pred ňou obhajkyňa malého glóbusu Frida Hansdotterová zajazdila skvelý čas, Slovenka ju dokázala pokoriť o 59 stotín. Jej výkon neohrozila ani Strachová a ani Schildová, skloniť sa musela iba pred umením skúsenejšej krajanky. Dosiahla tak piate pódiové umiestnenie v kariére.

Shiffrinová senzačne vypadla

Dvadsaťjedenročná Shiffrinová ukončila svoju rekordnú sériu, keď ako prvá žena v histórii vyhrala dvanásť slalomov v rade, v ktorých štartovala. Američanka nedokončila slalom po 31 pretekoch prvýkrát od 29. decembra 2012, keď vypadla v Semmeringu. Zvíťazila vo všetkých siedmich slalomoch SP, ktoré sa konali od jej návratu po zranení, a ak by uspela aj v ôsmom, vyrovnala by rekordné výkony Vreni Schneiderovej (1988/1989) a Janici Kosteličovej (2000/2001).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM