Tomáš Batiz Správy

Skvelý úspech Mikulášanov: Tisícky najazdených kilometrov na bicykli im vynieslo toto ocenenie

Viacerí Liptáci zobrali svoje dvojkolesové tátoše a najazdili tisícky kilometrov. Svojou aktivitou prispeli aj k zdravšiemu životu v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech Mikulášanov: Tisícky najazdených kilometrov na bicykli im vynieslo toto ocenenie
Zdroj: TASR

Liptovskomiku­lášania počas mesiaca máj najazdili na bicykli za svojím zamestnaním 34.300 kilometrov, čím ušetrili 11.000 kilogramov oxidu uhličitého. Do celoštátnej kampane s názvom Do práce na bicykli sa tento rok v meste zapojilo 132 tímov so 452 členmi, ktorí si v rámci Slovenska vybicyklovali druhé miesto.

Podľa hovorkyne mesta Liptovský Mikuláš Viktórie Čapčíkovej je strieborné umiestnenie o to vzácnejšie, že ho obyvatelia získali spomedzi 99 zúčastnených samospráv zo Slovenska. „Po minuloročnom úspechu, keď sme v celoslovenskej kampani dosiahli tretie miesto, je u našich obyvateľov badateľná obľuba cyklistiky. A to nielen ako športovej disciplíny, ale aj obľuba bicykla ako dopravného prostriedku,“ povedala hovorkyňa.

„Naša snaha kampaň v meste zorganizovať a podporiť aktívny životný štýl a zdravé životné prostredie nielenže nebola zbytočná, dokonca priniesla mestu Liptovský Mikuláš tento skvelý výsledok. Obyvatelia naň môžu byť právom hrdí,“ povedal vedúci odboru dopravy, verejných priestranstiev a životného prostredia na mestskom úrade Gabriel Lengyel.

Doplnila, že mesto Liptovský Mikuláš dlhodobo podporuje cyklodopravu. Na ďalšie obdobie majú na radnici pripravené viaceré projekty v tejto oblasti. „Podmienky ako cyklochodník, cykloprístrešky, pumpy, cyklostojany či cykloboxy, ktoré sme v meste vybudovali, určite prispeli k tomu, že Liptovskomiku­lášania radi využívajú bicykel ako dopravný prostriedok,“ načrtla Čapčíková s tým, že cyklistiku a cyklodopravu bude radnica podporovať aj naďalej.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM