Tomáš Batiz Vodný slalom

Skvelý výsledok Mikulášanov na majstrovstvách sveta: Slafkovský strieborný, Martikán s bronzom

Vodní slalomári Alexander Slafkovský a Michal Martikán sa postavili na stupne víťazov majstrovstiev sveta.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý výsledok Mikulášanov na majstrovstvách sveta: Slafkovský strieborný, Martikán s bronzom
Zdroj: TASR

V singloch sa slovenská výprava spoliehala v 11-člennom finále na dvoch, Slafkovský štartoval ako piaty v poradí, Martikán ôsmy. Slafkovského semifinálový čas (99,46) a Martikánov (98,85) sa žiadalo zlepšiť, aby na konto pribudla ďalšia medaila. Obaja túžili po zlate v hliadkach vyniknúť v individuálnych pretekoch rovnakým spôsobom.

Skvelý úvod

Slafkovský, úradujúci majster Európy, výborne zvládol úvod, aj stred trate, na 14.-15. bránke sa trochu zdržal a z času 96,29 sa v cieli radoval so spokojnými gestami. Na priebežne prvom mieste však dlho nezostal, Slovinec Savšek napriek dvojsekundovej penalizácii zapádloval hlavne záverečný úsek famózne a vytlačil Slafkovského z piedestálu časom 94,81.       

Nestarnúca legenda

Martikán, pretekár s rekordným počtom medailí, oproti Savšekovi na prvom medzičase strácal 1,07 s, na druhom už len 0,03, v závere mu ubudli sily, no zaradil sa na 3. priečku. V cieli čakal už len na troch súperov spolu so Slafkovským, či ich z medailových pozícií niekto vytlačí. Domáci Francúz Gargaud Chanut to pokazenou jazdou nedokázal, ani jeho krajan Berčič s vynechanou bránkou, ba ani pomalší Nemec Tasiadis. Pre Slafkovského znamenalo striebro jubilejný 10. vzácny kov na MS (8–2–0), v individuálnych pretekoch druhý (0–2–0) po striebre v pražskej Troji '2013. Pre Martikána, najstaršieho medailistu v histórii, rekordný 21. (13–3–5), individuálny 11-ty (4–3–4). V historickej bilancii celého slovenského slalomu počet medailí vystúpil na 58 (23–18–17).

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM