Tomáš Batiz Šport

Slalom v Maribore ovládla Shiffrinová, Vlhová prvýkrát v sezóne tesne za pódiom, FOTO

Slalom Svetového pohára v Maribore ovládla Mikaela Shiffrinová. Petra Vlhová skončila mimo pódia.

Ilustračný obrázok k článku Slalom v Maribore ovládla Shiffrinová, Vlhová prvýkrát v sezóne tesne za pódiom, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila piata v sobotňajšom slalome Svetového pohára v Maribore. Za víťazkou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o 1,70 sekundy. Druhé miesto obsadila Švédka Anna Swenn-Larssonová s mankom 77 stotín, tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+1,15).

Shiffrinová si pripísala 56. triumf v SP, čím sa v historickej tabuľke osamostatnila na treťom mieste pred Švajčiarkou Vreni Schneiderovou. Viac majú na konte iba jej krajanka Lindsey Vonnová (82) a Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová (62). V Maribore uspela tretíkrát za sebou, v tejto sezóne vyhrala už 13. pretekov SP.

Vlhová doplatila na zložité podmienky v druhom kole. Trať dostávala v jemnom daždi a teple zabrať. Už na prvom medzičase nabrala stratu, napokon zajazdila až 28. čas v druhom kole.

Shiffrinová ťažila z pohodlného náskoku z prvého kola. Na trať naskočila ako tretia, predviedla skvelú jazdu, nespravila chybu. Vlhová so štartovým číslom 6 pôsobila najmä vo vrchnej pasáži ťažkopádnejšie a proti času Shiffrinovej nemala šancu. Už na prvom meranom úseku zaostala o vyše pol sekundy, ani ona sa síce nedopustila výraznej chyby, ale na americkú rivalku to nestačilo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM