Slávka Kellová Kultúra

Slané mosty opäť spojili

Po troch rokoch sa Slané mosty opäť vrátili do liptovskomikulášskeho Domu kultúry. Tentoraz prišli mosty medzi divákov a slané deti stavať Martin Harich, Katka Koščová, Marcel Palonder a Nela Pocisková

Záštitu nad 14. ročníkom benefičného koncertu prevzala známa moderátorka Andy Timková, ktorá taktiež dennodenne bojuje s chorobou svojho syna. „Je jedno či je to cystická fibróza alebo detská obrna, všetko je to strašné. Ale tak ako má kúzelník talent na kúzlenie, matky týchto detí majú talent bojovať s chorobou svojich detí,“ vyslovila Andy Timková so slzami v očiach pred divákmi.

Nosnou myšlienkou ostatného ročníka bola Galéria detí. Spevácke či moderátorské vstupy symbolizovali obraz v akejkoľvek podobe. „Raz sme boli na pláži, čo symbolizovalo prímorské pobyty pre slané deti, potom sme mali farby dúhy, boli sme v rozprávke soľ nad zlato no a tento ročník sme v Galérii života,“ priblížila organizátorka podujatia Jana Šipeková.

Cystická fibróza, alebo tiež choroba slaných detí, je genetické ochorenie, ktoré postihuje najmä dýchacie a tráviace cesty. Deti s týmto ochorením sa priemerne dožívajú piatich rokov života, no sú medzi ľudia, ktorí sa správnou starostlivosťou dožívajú dospelosti. Výťažok z podujatia poputuje na rehabilitačné pobyty, inhalátory či iné zdravotnícke potreby, ktoré zdravotná poisťovňa neprepláca.

foto: skk

salne mosty
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM