Slávka Kellová Iné športy

Slováci si vyskúšajú olympijský kanál v Londýne

Slovenskí vodní slalomári budú jednými z prvých na svete, ktorí si vyskúšajú nový vodácky areál v Londýne. V ňom sa na budúci rok uskutočnia súťaže v rámci Hier XXX. olympiády.

„Myslím si, že je to náš veľký diplomatický úspech. Kanál oficiálne otvoria až 22. apríla, my sme dostali možnosť vyskúšať si ho už od 11. do 17. apríla. Pôjdu tam singlisti Michal Martikán, Matej Beňuš a Alexander Slafkovský, deblisti Pavol a Peter Hochschornerovci, Ladislav a Peter Škantárovci a Tomáš Kučera s Jánom Bátikom a kajakárky Elena Kaliská a Jana Dukátová,“ povedal pre agentúru SITA vedúci slovenskej reprezentácie Róbert Orokocký.

Už zoznam mien je naozaj exkluzívny. „Určite zabralo na organizátorov aj to, že v ich kanáli budú jazdiť samí majstri sveta a viacerí olympijskí víťazi. My sme sa potešili, že budeme mať možnosť vyskúšať si nový areál. Budeme vlastne prvou zahraničnou výpravou, ktorá dostane takúto šancu. Domáci Briti tam už jazdia. Na internete je množstvo videí z kanála, ale priama skúsenosť je na nezaplatenie,“ pokračoval vedúci slovenskej reprezentácie.

zdroj, foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM