Slávka Kellová Rôzne Rôzne

Lyžiarska sezóna klope na dvere: V Jasnej už naštartovali aj delá

V stredisku Jasná sa v noci z nedele na pondelok 29. októbra prvýkrát spustili snežné delá. Prevádzkovatelia využívajú pokles teplôt na spustenie systému zasnežovania, keďže už 1. decembra chystajú veľké otvorenie prelomovej lyžiarskej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna klope na dvere: V Jasnej už naštartovali aj delá
Foto: Slávka Kellová

Tak ako na takmer celom Slovensku, aj v Jasnej napadla bohatá nádielka prírodného snehu. Lyžiari by mali v týchto dňoch spozornieť. Nielen preto, že konečne začal padať sneh, ale najmä preto, že už im zostáva len niečo vyše mesiaca na to, aby sa pripravili na štart lyžiarskej sezóny.

Meteorológom tentokrát predpoveď sneženia vyšla a v stredisku Jasná Nízke Tatry intenzívne sneží. Sneženiu však napomáhajú aj snežné delá. Technické zasnežovanie sa rozbehlo zatiaľ na 3 zjazdovkách Pretekárska, Májová a Biela púť.

Lyžiarske svahy v Tatrách otvoria svoje pomyselné brány 1. decembra naraz v troch strediskách Jasná Nízke Tatry, Tatranská Lomnica aj Štrbské Pleso. Prvé spomenuté stredisko vstúpi tento rok do svojej skutočne prelomovej lyžiarskej sezóny, vďaka prepojeniu severnej a južnej strany Chopka pohodlne lanovkami. Nová lanovka Funitel má už za sebou zaťažkávacie skúšky a nasleduje kolaudačné konanie, ďalšie dve nové lanovky proces skúšok ešte čaká.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM