Pavol Tomčík Šport

Snoubording: Liptáčka Medlová v USA bojuje o miestenku do Soči!

Snouboardistka Klaudia Medlová z Liptovského Mikuláša má pred sebou dôležité obdobie. V termíne od 20.-22. decembra ju v americkom Copper Mountain čaká nielen boj o body do Svetového pohára, ale aj o miestenku na budúcoročné Zimné olympijské hry v Soči.

Ilustračný obrázok k článku Snoubording: Liptáčka Medlová v USA bojuje o miestenku do Soči!
Zdroj: Dnes24.sk

V polovici januára sú následne na programe ešte ďalšie a zároveň i posledné preteky s prívlastkom kvalifikačné. Tie sa uskutočnia v kanadskom Stonehame. Výsledky z týchto akcií rozhodnú, či si 20-ročná Liptáčka vybojuje účasť pod piatimi kruhmi, kde slopestyle zažije svoju premiéru. „Ciele sú jasné a to splniť základné nominačné kritérium, ktorým je byť po Stonehame do 24. miesta. Je ťažké presne určiť, aké minimálne umiestnenie bude stačiť, pretože všetko bude záležať od umiestnenia ostatných pretekárov. Konkurencia v Copper Mountain bude obrovská. Ideálne by bolo, keby sa Klaudii podarilo obsadiť priečku v prvej desiatke. Myslím, že je v jej silách to dokázať,“ povedal pre TASR reprezentačný tréner Marek Hliničan.

Len dodajme, že v slopestyle absolvovali ženy v tejto sezóne zatiaľ jediné preteky. Stalo sa tak ešte v auguste v novozélandskej Cardrone. Klaudia Medlová vtedy obsadila 36. priečku a pripísala si 20 bodov do klasifikácie.

Program SP v Copper Mountain – slopestyle žien

piatok 20. decembra – kvalifikácia
nedeľa 22. decembra: – finále

Na snímke: Klaudia Medlová (foto: Marek Hliničan)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM