Rôzne

Spartakiáda v modernom šate: Ferdo Mravec rozhýbe mikulášskych škôlkarov

Doba spartakiád sa už síce skončila, ale jej odkaz tu stále ostal. Viac ako tristo detí z mikulášskych materských škôl absolvuje vo štvrtok 9. októbra spoločne malý hromadný maratón. V desiatich škôlkach budú so svojou obľúbenou rozprávkovou postavičkou Ferdom Marvcom cvičiť celú jednu hodinu.

Ilustračný obrázok k článku Spartakiáda v modernom šate: Ferdo Mravec rozhýbe mikulášskych škôlkarov
Zdroj: Webnoviny.sk

S nápadom prišiel klub MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý chce, aby sa deti od mala zapájali do športových aktivít. „Počítače, televízory a iné výdobytky doby sú silným demotivačným prvkom. Preto sa snažíme deti rozhýbať, aby od detstva vedeli, že hýbať sa je lepšie, zdravšie a zábavnejšie,“ uviedol Juraj Sabol, koordinátor mládeže.

V desiatich mikulášskych materských školách budú deti precvičovať vopred dohodnuté cviky podľa knihy, ktorú tento rok vydala autorská dvojica Juraj Sabol a Jaroslav Grantner z mikulášskeho futbalového klubu. „Futbaloví tréneri, ale aj učitelia telocviku a iných športových aktivít tu nájdu široké spektrum jednoduchých pohybových hier, ktoré sú síce špecializované na futbal, ale ich využitie je všestranné,“ priblížil J. Sabol.

Priamo v éteri rádia

Minimaratón odštartujú vo štvrtok 9. októbra v éteri rádia Liptov presne o 10:10 hod. Celú hodinu budú z rádia znieť piesne pre športujúce deti. Koniec maratónu sa opäť ohlási z rádia presne po 60 minútach.

Foto: ilustračné, sita

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM