Slávka Kellová Kultúra

Späť k tradíciám: Príďte si zatancovať do Tanečného domu

Chceli by ste zažiť hudbu, tanec a zábavu podľa našich starých mám a otcov? Práve preto sa v Liptovskom Mikuláši rozozvučí ľudová hudba, aby pozvala všetkých milovníkov tradičného slovenského tanca do Tanečného domu.

Ilustračný obrázok k článku Späť k tradíciám: Príďte si zatancovať do Tanečného domu
Foto: Slávka Kellová

Folklórny súbor Váh a Liptovské kultúrne stredisko pripravujú už tretie pokračovanie zo série Tanečných domov pre širokú verejnosť. „Tanečný dom je miestom, kde sa niečo naučíte a samozrejme príjemne zabavíte. Našou snahou je dostať ľudový tanec tam, kam patrí, teda medzi ľudí. V Tanečných domoch ľudového tanca sa rušia všetky javiskové pravidlá a tanec sa stáva súčasťou bežnej zábavy,“ hovorí Michaela Košová z Liptovského kultúrneho strediska.

Tradičná zábava sa tento rok bude konať v hoteli Bonifác v Liptovskom Mikuláši v sobotu 27. októbra o 18:30. Vyučovať sa budú tance z Terchovej a Zvolenskej Slatiny. „Pod nohy“ bude hrať domáca ľudová hudba Sláčik a lektormi sú tanečníci a taneční pedagógovia Stanislav Marišler zo SĽUK-u či Simona Dikaszová z domáceho Folklórneho súboru Váh.

Teraz je ten správny čas využiť možnosť zabaviť sa na ľudovú nôtu a stať sa nositeľom a šíriteľom jedinečného kultúrneho dedičstva. Vstupné do Tanečného domu je 1 euro a dobrá nálada. Tu si budete môcť urobiť chuť na Veľkú katarínsku tancovačku, ktorá sa pripravuje na 24. novembra 2012 v Dome kultúry.

foto: LKS

Tanečný_dom_2012
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM