Barbara Dallosová Rôzne Správy

Spojte príjemné s užitočným: Dobrovoľníci sa stretnú na jubilejnom ročníku akcie Zelený Chopok

Prejsť sa našou krásnou prírodou a zároveň jej pomôcť. To je cieľom obľúbeného podujatia, ktoré bude písať už desiaty ročník.

Ilustračný obrázok k článku Spojte príjemné s užitočným: Dobrovoľníci sa stretnú na jubilejnom ročníku akcie Zelený Chopok
Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

Známe horské stredisko sa už po desiaty raz stane dejiskom tradičného podujatia s názvom Zelený Chopok. Dobrovoľníci spoja sily pri zbere odpadkov, úprave chodníkov a čistenia okolia Vrbického plesa a vodných tokov. O akcii informoval PR manažér spoločnosti Tatry Mountain Resotrs (TMR) Marián Galajda. Podujatie je naplánované na 1. októbra v stredisku Jasná.

Každá ruka sa počíta

Návštevníci tak hôr môžu v Jasnej už v piatok spojiť aj príjemné s užitočným. Zelený Chopok zavedie dobrovoľníkov nielen na zjazdovky, ale aj do ďalších lokalít, v ktorých sa každá pomocná ruka počíta.

„Okrem tradičného zberu odpadu, ktorý si niektorí turisti počas svojich výletov zabudli pri chodníkoch, stromoch či lavičkách, chceme pomôcť opraviť poškodené zábradlia na niektorých obľúbených turistických chodníkoch ako aj vyčistiť okolie vodných tokov a vodných plôch. Veríme, že nám počasie bude priať a spoločne opäť trochu pomôžeme prírode aj celej Demänovskej doline,“ uviedol riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

Lístok na lyžovačku ako bonus

Dobrovoľníci sa stretnú na registrácii o 8.00 hod. v lokalite Biela púť pri reštaurácii Happy End. Po rozdelení do menších skupín sa budú venovať zberu odpadkov, úprave chodníkov a čisteniu okolia vodných tokov. Na obed sa všetci stretnú v Happy Ende.

„Každý účastník sa okrem obeda môže tešiť aj na špeciálny darček a jednodňový lístok na lyžovačku. Všetkých účastníkov prosíme o dodržiavanie aktuálnych covid opatrení,“ odkazuje v mene TMR Marián Galajda.

Podujatie sa koná v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Liptov, ktorá ho podporila aj z prostriedkov dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM