Slávka Kellová Rôzne

Spoznajte mesto so sprievodcom zadarmo

Mesto Liptovský Mikuláš a Informačné centrum Mesta Liptovský Mikuláš pozývajú na bezplatnú prehliadku mesta so sprievodcom. V nedeľu 3. júla 2011 sa v meste začínajú pravidelné sprievodcovské služby v letnej turistickej sezóne 2011.

Po prvýkrát si záujemcovia budú môcť vypočuť výklad Míľnikov mikulášskej histórie, ktorá je venovaná najstarším dejinám mesta, keď sa okolo Kostola sv. Mikuláša rozrastala najskôr osada a neskôr mestečko Liptovský Svätý Mikuláš. Tento rok si Liptovský Mikuláš pripomína 725. výročie prvej písomnej zmienky o meste. Sprievodcovia priblížia, kedy a pri akej príležitosti vznikol spomínaný zápis, kto zo šľachtického rodu Pongrácovcov získal postavenie jedného z najmocnejších veľmožov v Uhorsku, aké právomoci mal richtár mestečka a čím okrem peňazí mohol byť odmenený za výkon svojich úradných povinností.

Pravidelné prehliadky mesta so sprievodcom sa v našom meste konajú už tretiu sezónu a toto leto budú pokračovať v júli a auguste každú nedeľu. Začiatok je vždy o 16:00 pred Informačným centrom. Návštevníkom aj domácim obyvateľom budú k dispozícii sprievodcovia, ktorí výklad poskytnú v slovenskom, anglickom a poľskom jazyku.

zdroj: Mesto LM foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM