Tomáš Batiz Správy

Správa ktorá poteší nielen cyklistov: Mikulášsky cyklochodník je už bez posypu! FOTO

Z mikulášskeho cyklochodníka už odstránili zimný posyp. Cyklistom a korčuliarom tak môže začať letná sezóna.

Ilustračný obrázok k článku Správa ktorá poteší nielen cyklistov: Mikulášsky cyklochodník je už bez posypu! FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Napriek tomu, že zimná údržba v Liptovskom Mikuláši trvá podľa plánu do 31. marca, na základe dlhodobej predpovede počasia už nepredpokladajú zamestnanci Verejnoprospešných služieb mesta Liptovský Mikuláš zmenu počasia, ktorá by si vyžiadala opätovné nasadenie zimnej techniky. Informovala o tom Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Vedenie VPS sa preto rozhodlo vydať pokyn na vyčistenie cyklochodníka a postupne aj celého mesta smerom od jeho centra až do mestských častí.

„Vyzametali sme od posypového materiálu cyklochodník, začali sme už čistiť aj chodníky v centre. V najbližších dňoch, pokiaľ nám to počasie dovolí, budeme pokračovať k jednotlivým mestským častiam. Stále však máme v pohotovosti dva veľké a dva malé sypače, ak by nás počasie prekvapilo, že ich však budeme musieť vytiahnuť, už nepredpokladáme,“ zhrnul riaditeľ VPS Dušan Grešo.

Mikulášsky cyklochodník má dl'žku 5,7km. Na viacerých miestach pozdĺž chodníka sa nachádzajú aj lavičky či detské ihriská, Cyklochodník vedie od mestskej časti Ondrašová, okolo Palúdžanského mosta po most v Okoličnom. Po trase sa nachádzajú 2 cykloprístrešky a v prípade núdze nájdete pri Hoteli Lodenica servisné miesto, kde máte bezplatný prístup k pumpe i základnému náradiu.

Pozrite si aj ako sme na mikulášskom námestí pred pár týždňami vítali majsterku sveta Petru Vlhovú

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM