Slávka Kellová Futbal

Staronový cieľ klubu do jarnej časti: Vybojovať záchranu!

Hráči MFK Tatran Liptovký Mikuláš sa už pomaly pripravujú na otvorenie jarnej časti sezóny. Mikulášania budú v najbližších mesiacoch bojovať o záchranu. Na pomoc prišli noví hráči.

Ilustračný obrázok k článku Staronový cieľ klubu do jarnej časti: Vybojovať záchranu!
Foto: Slávka Kellová

Po poslednom zápase ukončili Tatranci polovicu sezóny na predposlednej pozícii v tabuľke. „S umiestnením spokojnosť samozrejme vládnuť nemôže, keďže sme predposlední. Hra bola vzhľadom na naše možnosti celkom uspokojivá. Chýbali však góly, tomuto faktu pripisujem naše postavenie v tabuľke,“ konštatuje výkonný riaditeľ klubu Martin Pohlod. Predsavzatia do jarnej časti sa preto podobajú tým spred roka, čo najskôr sa odraziť z dna tabuľky.

V najbližších mesiacoch tak budú Mikulášania bojovať o záchranu. „Chceli by sme skončiť minimálne na mieste zaručujúcom záchranu v tabuľke, t. j. tretí od konca,“ hovorí Martin Pohlod. Najväčšiu dôveru pritom vkladajú do trénera A mužstva Jána Karaffu.„On má všetky predpoklady na to vytvoriť dobrý a odolný tím,“ priznáva Martin Pohlod.

Futbal nie je len o tabuľkách

„Bol by som rád, ak by sme na Slovensku začali zmýšľať ako v zahraničí. Je výsledkom iba postavenie v tabuľke?,“ pýta sa výkonný riaditeľ.

Podľa jeho slov by mal v prvom rade rozhodovať aj počet vlastných odchovancov v „A“ tíme, pretože kluby na Slovensku nemajú možnosti kupovať hráčov. Pozornosť by sa mala taktiež venovať mládežníckym družstvám a to tak na strane vedenia klubov, ako aj médií či fanúšikov.

Zmeny v tíme

MFK Tatran sa pred začiatkom jarnej časti sezóny musí rozlúčiť s 8 hráčmi. „Z rôznych dôvodov odchádzajú Labun, Daško, Rezer, Popik, Malec, Janec, Morong a Kubena. Teší ma, že v troch prípadoch sa hráči vracajú do materských klubov, ktoré účinkujú v Corgoň lige. Malec sa vracia do Trenčína. Funkcionári tohto klubu vyjadrili spokojnosť s progresom tohto hráča v našom klube a Tomáš dostane šancu v zimnej príprave presvedčiť, že patrí do kádra materského klubu,“ približuje situáciu okolo hráčov výkonný riaditeľ.

Hoci mal pôvodne Martin Kubena zotrvať v klube MFK Tatran až do konca sezóny, Žilina – nový partnerský klub a slovenský majster z poslednej sezóny, ho na základe výborných ohlasov ohľadom jeho výkonnosti zaradila do zimnej prípravy. Výbornou vizitkou klubu je aj fakt, že Mišo Janec je od štvrtka 3. januára na skúške u českého majstra v Liberci, ktorého zástupcovia ho videli v štyroch zápasoch v priebehu jesene.

„Isté je, že do nášho mužstva sa vracia Miro Blaščík, dlhoročná opora mužstva. Verím, že jeho osobnosť bude pre tím na osoh a nádeje, ktoré do neho vkladáme sa premietnu aj do výsledkov. Z nášho partnerského klubu prichádzajú na polročné hosťovania René Revák a Dušan Kucharčík. Ostatné príchody sú v štádiu riešenia,“ načrtol Martin Pohlod.

Rozpis zápasov jarnej časti:

Január

  • 19.1. Prešov – LM 10,30 hod
  • 22.1. LM – Spišské Bystré 16,30 hod
  • 26.1. LM – Prešov „B“ 10,30 hod
  • 29.1. LM – Poprad 16,00 hod

Február

  • 2.2. Třínec – LM 13,00 hod
  • 5.2. LM – Svit 16,30 hod
  • 9.2. LM – ? /súper v štádiu riešenia/
  • 12.2. LM – L. Štiavnica 17,00 hod
  • 23.2. LM – Námestovo 10,30 hod

Marec 2.3. LM – Martin 10,30 hod

foto: skk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM