Tomáš Batiz Rôzne

Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: Tešíme sa z víťazstva!

O titule najsympatickejšej obce v okrese Liptovský Mikuláš rozhodovali naši čitatelia. Už v prvých hlasovania sa začal rebríček popularity dediniek naberať kontúry.

Ilustračný obrázok k článku Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: Tešíme sa z víťazstva!
Zdroj: TASR

Najväčšími favoritmi boli do poslednej chvíle obce Svätý Kríž a Vavrišovo. S tesným rozdielom hlasov nakoniec zvíťazila dedinka preslávená artikulárnym dreveným kostolom, ktorú podporilo 476 hlasujúcich. Druhé nasledovalo Vavrišovo, prvú päticu doplnili Bobrovec, Východná a Ľubeľa.

Kompletné výsledky hlasovania nájdete v článku: Máme víťazov! Hlas ľudu vybral najsympatickejšie obce v okolí Mikuláša

Už od roku 2012 stojí na čele Svätého Kríža starosta Vladimír Feketík. Ako hovorí starosta, výsledok hlasovania ho potešil.

„Som rád, že práve naša obec sa stala víťazom súťaže o najsympatickejšiu obec Liptova, za čo patrí vďaka všetkým, ktorí sa v prvom rade zapojili do hlasovania. Vážim si každý jeden hlas, ale nesmiem zabúdať ani na staršiu generáciu, ktorá je neodlučiteľnou súčasťou našej obce a nie všetci z tejto generácie sa z rôznych dôvodov, do hlasovania môžu zapojiť,“ skonštatoval starosta Svätého Kríža.

Ako hovorí Feketík, pozitívom obce je najmä poloha, ktorú označil za jednu z najvýhodnejších v Liptove. „Zo Svätého Kríža je blízko nielen do okresného mesta Liptovský Mikuláš, ale aj do obidvoch aquaparkov, alebo do lyžiarskeho strediska v Jasnej. Blízko je aj priehrada Liptovská Mara, máme chatovú osadu z ktorej je výhodou vyrážať na turistiku na Sinú, Chabenec, Chopok, ale aj iné končiare Nízkych Tatier,“ skonštatoval Feketík.

„Pevne verím, že Obec Svätý Kríž sa v dohľadnej dobe stane jednou z najvyhľadáva­nejších obcí Slovenska,“ dodal na záver Vladimír Feketík, starosta obce Svätý Kríž.

O Svätom Kríži, ale aj ostatných obciach z prvej päťky najúspešnejších v hlasovaní, vám v najbližšom období prinesieme sériu zaujímavých tém.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM