Slávka Kellová Rôzne

Stavebná škola dostala auto

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën Slovakia v piatok 24. mája slávnostne odovzdala vybraným odborným školám päť vozidiel Peugeot 208. Do pätice vybraných škôl sa dostala aj Stredná odborná škola stavebná v Liptovskom Mikuláši.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Stredná odborná škola stavebná v Liptovskom Mikuláši, Stredná odborná škola polytechnická v Trnave, Stredná odborná škola v Rožňave a Stredná priemyselná škola strojnícka v Prešove budú môcť na pedagogické účely využívať vozidlá, ktoré boli v trnavskom závode vyrobené v rámci predsériovej výroby. Školy boli určené na základe dlhodobej spolupráce s PSA Peugeot Citroën a po odporúčaní ich zriaďovateľov. Informovala hovorkyňa automobilky Ivana Pavelková.

**Trnavská automobilka sa od svojho vzniku venuje podpore vzdelávania mladej generácie v odboroch blízkych automobilovému priemyslu na stredoškolskej a vysokoškolskej úrovni. V rámci skvalitnenia edukačného procesu sa preto rozhodla pravidelne poskytovať vybraným školám dary vo forme automobilov a jednotlivých komponentov, ktoré študenti ďalej používajú ako pedagogické pomôcky najmä na odborných predmetoch. Doteraz spoločnosť poskytla 39 vozidiel značiek Peugeot a Citroën z predsériovej produkcie závodu. **

Cieľom PSA Peugeot Citroën Slovakia je podpora a zabezpečenie sústavného a cieľavedomého rozvoja znalostí, zručností a schopností mladej generácie v technických odboroch. Aj týmto spôsobom si pripravuje svojich budúcich zamestnancov.

mikuláš24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM