Slávka Kellová Iné športy

Stolnotenisové liptovské derby v 4. lige

Už tento štvrtok o 18:00 zažije ľubeľská telocvična ozajstný športový sviatok. Žreb 11. kola štvrtej stolnotenisovej ligy totiž proti sebe postaví mužstvá Ľubele a Iľanova.

Zápas ako hrom. Aj takto by sme mohli špecifikovať očakávané derby stretnutie medzi „áčkami“ Ľubele a Iľanova. Obe mužstvá sa pred začiatkom aktuálnej sezóny na hráčskych postoch výrazne posilnili. Domáce rady vystužil odchovanec Mário Humený, ktorý ostatnú sezónu obliekal dres treťoligového Ružomberka. Aj vďaka jeho doterajším výkonom patrí Ľubeli po desiatom kole výborná siedma priečka štvrtoligovej tabuľky.

Momentálne druhé Iľanovo zalovilo v ešte hlbších vodách. Piešťanec Robert Hruška, v minulej sezóne obliekajúci dres mužstva Kočín – Lančár „A“, doposiaľ v Iľanove odvádza také kvalitné služby, že si ho spoluhráči z tejto liptovsko-mikulášskej mestskej časti nevedia vynachváliť.

Za určitých okolností by sa tento zápas vôbec nemohol uskutočniť. Domáca Ľubeľa mala totiž pôvodne sezónu 2010/11 odohrať o ligu nižšie, akoby zázrakom sa však zo súťaže odhlásil Bobrovec, a tak Ľubelci ušli hrobárovi z pod lopaty doslova v poslednej sekunde.

Pred týmto ostro sledovaným zápasom sme sa porozprávali s dvomi priamymi aktérmi blížiaceho sa stretnutia – Máriom Humeným a Vladimírom Stankovianskym.

Mário Humený (Ľubeľa A)

Vo štvrtok na domácej pôde privítate ašpiranta na postup do tretej ligy – Iľanovo. Ako ste na nich pripravení a na aký výsledok si trúfate? Iľanovo má podľa mňa veľmi ťažkú postupovú pozíciu, nakoľko s Ružomberkom prehrali pomerne vysokým rozdielom. V tomto zápase môžeme len prekvapiť. Ideme do neho s otvorenou mysľou, s nasadením a chuťou uhrať čo najlepší výsledok.

Majú tieto liptovské derby stretnutia pre teba špecifickú príchuť, alebo ich berieš tak ako všetky ostatné? Určite to bude Liptovské derby, keďže sa s hráčmi Iľanova poznáme už veľmi dlho a viac-menej sme spolu prechádzali okresnými súťažami až do 4. ligy. Každý z hráčov vie čo môže od svojho súpera očakávať, takže to budú zápasy hodne o taktike, sebavedomí a „vyhratosti“ jednotlivých hráčov.

V ostatnej sezóne si pôsobil v treťoligovom Ružomberku. Čo ti táto súťaž dala a ako chceš skúsenosti z vyššej súťaže zúročiť práve v zápase s Iľanovom? 3. liga bola pre mňa ako dedinského odchovanca pomerne ťažká súťaž, nakoľko som pôsobil prvý rok v cudzom klube a s novými ľudmi. Pre tento zápas bude odo mňa dôležité, aby som v rozhodujúcich zápasoch dokázal mať pevnú pôdu pod nohami a obrátiť i prehratý zápas vo víťazný koniec. Taktiež bude z mojej strany dôležitá podpora a schopnosť poradiť svojim spoluhráčom aj po taktickej stránke.

Vladimír Stankoviansky (Iľanovo A)

Pohybujete sa na popredných miestach štvrtoligovej tabuľky. Čo treba urobiť pre to, aby ste si odviezli body aj z horúcej pôdy v Ľubeli? V prvom rade bude dôležité dobre postaviť zostavu na úvodné štvorhry a na jednotlivé zápasy. Je pravda, že sa pohybujeme na špici, ale to nám zápas nevyhrá. Treba od začiatku k samotnej hre pristúpiť maximálne zodpovedne a ísť za svojim cieľom.

S akým výsledkom budeš po tomto zápase spokojný a skús si tiež zatipovať. Ako to podľa teba dopadne? S hocijakým v náš prospech. Ale bol by som rád, keby to bolo vyššie víťazstvo ako 10:8. Presný výsledok sa v stolnom tenise naozaj uhádnuť nedá, ale skúsim to. 12:6. Plus-mínus jeden bod.

Aké sú ciele Iľanova v tejto sezóne? Jediný cieľ, ktorý sme si stanovili je ísť od zápasu k zápasu. Všetko nám vychádzalo až na duel v Ružomberku (Ružomberok C – Iľanovo A 13:5, pozn. autora). Tam sme to absolútne nezvládli, ale dokázali sme sa vrátiť na víťaznú vlnu. Čakajú nás strašne ťažké zápasy. Ideme do Lokce, do Oravskej Lesnej, do Ľubele, a dúfam, že najdôležitejší zápas sezóny budeme hrať doma proti Ružomberku. S malou dušičkou dúfame, že môžeme byť po sezóne na vysnívanom prvom mieste a teda postúpiť do 3 ligy.

Pali Tomčík

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM