Slávka Kellová Basketbal

Štrajk rozhodcov pokračoval aj cez víkend

Kvôli štrajku rozhodcov sa neodohrali víkendové basketbalové zápasy našich žien a juniorov. Zajtra by sa v Banskej Bystrici malo rozhodnúť ako ďalej.

Už celý týždeň trvá štrajk rozhodcov, ktorým Slovenská basketbalová asociácia nevyplatila odmeny za mesiace október a november tohto roka. Počas víkendu sa preto neodohrali ani zápasy nášho družstva žien a juniorov. Mikulášske basketbalistky mali totiž naplánovaný prvoligový zápas s Prešovom a juniori sa mali na domácej pôde stretnúť s Košickým Tydamom a Sláviou v najvyššej súťaži.

SBA už v piatok ponúkla klubom v celoslovenských súťažiach možnosť nechať si zápasy odpískať nelicencovanými rozhodcami. „Chceli, aby sme si to odpískali sami, ale nezdalo sa nám to ako najšťastnejšie riešenie,“ hovorí Martin Králik, manager mestského basketbalového klubu v Liptovskom Mikuláši.

Zajtra by sa v Banskej Bystrici mali stretnúť zástupcovia klubov, rozhodcovia aj samotná SBA a dohodnúť sa na spoločnom riešení. „Uvidíme, budúci víkend by mali hrať naši juniori, tak som sám zvedavý jako to dopadne,“ uzatvára tému Martin Králik.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM