Slávka Kellová Iné športy

Stredoeurópsky pohár prvýkrát v Liptove: Štartuje sa pod Bobroveckou Vápenicou

Klub Skialp Bobrovec SkiTrab Team aj tento rok organizuje skialpinistické preteky. Na štart 1. kola Stredoeurópskeho pohára v skialpinizme sa pretekári postavia 19. januára.

Ilustračný obrázok k článku Stredoeurópsky pohár prvýkrát v Liptove: Štartuje sa pod Bobroveckou Vápenicou
Foto: Slávka Kellová

Preteky Stredoeurópskeho pohára zavítajú do Liptova po prvýkrát a to v skialpinistickom areáli v oblasti Babiek a Červenca. „Štartuje sa pod Bobroveckou Vápenicou, výšľap vedie na Babky, nasleduje zjazd a druhý výšľap cez Červenec na Veľkú kopu. Zjazdom do Červenca končia pretek mladežnícke a B-kategórie. A-pretekári z Veľkej kopy zjazdujú pod odbočku na Babky, odkiaľ ich čaká ešte jedno kolo,“ približuje trať organizátorka preteku Michaela Danková.

Prvé kolo pretekov meria 9 km a pretekári musia zvládnuť prevýšenie 1080 v.m. (kategórie B, juniori a kadeti). Trasa druhého kola je dlhšia, meria 17,5 km a prevýšenie je 1750 v.m. (muži, ženy A a veteráni).

Štart pretekov je naplánovaný na 10:00 pod Bobroveckou vápenicou. Vyhodnotenie sa bude konať o 14:00 na ihrisku v Bobrovci. O sprievodnú atmosféru sa postará moderátor Balco.

Skialp_OK
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM