Správy Samospráva

Stretnutie radnice a investorov: Témou bol cyklochodník do Liptovského Trnovca

Výstavbu cyklochodníka medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Trnovcom je potrebné zosúladiť so zámermi investorov v priľahlom území.

Ilustračný obrázok k článku Stretnutie radnice a investorov: Témou bol cyklochodník do Liptovského Trnovca
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravovanú výstavbu cyklochodníka medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Trnovcom chcú zosúladiť so zámermi investorov v priľahlom území. Pracovné stretnutie predstaviteľov radnice, projektantov a investorov sa uskutočnilo v stredu na pôde liptovskomiku­lášskeho mestského úradu.

„Musíme sa časovo aj realizačne zosynchronizovať so zámerom investorov vybudovať v telese cyklochodníka vodovod a kanalizáciu, ktoré budú slúžiť pre celú lokalitu medzi Liptovským Trnovcom a Mikulášom. Je tam totiž plánovaná veľká výstavba rodinných domov a rekreačných objektov,“ priblížil Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Projekt cyklochodníka je podľa Lengyela nutné zladiť s plánovanými a existujúcimi dopravnými napojeniami. „Cieľom je, aby všetky potrebné investície boli realizované najneskôr v čase výstavby cyklochodníka,“ vysvetlil.

Chodník v dĺžke 7,5 kilometra postavia ako cyklopeší a priestorovo oddelený od severného okraja cesty druhej triedy. V Liptovskej Ondrašovej nadviaže na existujúci cyklochodník po hrádzi Váhu a bude pokračovať popri akvaparku, cez Liptovský Trnovec až na hranicu katastra s Liptovskou Sielnicou.

Projektová dokumentácia na cyklochodník bude hotová do konca tohto roka. Náklady na ňu hradí Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM