Martin Grendel Rôzne

Študenti, súťažte prácami na tému filantropie

Do súťaže sa môžu prihlásiť slovenskí ale aj zahraniční študenti denného alebo externého bakalárskeho, inžinierskeho či magisterského štúdia. Práce musia študenti odovzdať v slovenskom, českom alebo anglickom jazyku do 31. augusta.

Študenti vysokých škôl môžu súťažiť o najlepšiu ročníkovú, bakalársku a diplomovú prácu na tému filantropie. Cieľom piateho ročníka súťaže je motivovať študentov k záujmu o štúdium darcovstva, filantropie, charity a dobrovoľníctva. „Chceme podporiť študentov, ktorých oslovila myšlienka filantropie a rozhodli sa tento fenomén hlbšie preskúmať v teoretickej či empirickej rovine,“ uviedla pre tlačovú agentúru SITA Milica Danková z Centra pre filantropiu.

Do súťaže sa môžu prihlásiť slovenskí ale aj zahraniční študenti denného alebo externého bakalárskeho, inžinierskeho či magisterského štúdia. Práce musia študenti odovzdať v slovenskom, českom alebo anglickom jazyku do 31. augusta. Študenti, ktorí sa zapoja do súťaže a splnia kritériá môžu svoje najzaujímavejšie kapitoly publikovať v zborníku, ktorý vydá Centrum pre filantropiu. Motivovať študentov, aby sa do súťaže prihlásili chce centrum aj prostredníctvom výhier. Študent, ktorý získa prvé miesto dostane finančnú odmenu vo výške 666 eur, druhé miesto získa 333 eur a tretie miesto odmenia 166 eurami. Okrem toho sa budú môcť víťazi zúčastniť rôznych výskumných stáží, mimoškolských, odborných, vzdelávacích či jazykových kurzov.

Práce bude posudzovať hodnotiaca komisia zložená zo zástupcov Centra pre filantropiu, akademickej obce a odborníkov na tému súťaže. Výsledky budú známe v decembri. Viac informácií o súťaži spolu s prihláškou je možné nájsť na www.cpf.sk.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM