Tomáš Batiz Správy

Študenti z mikulášskej bodujú aj v zahraničí: Čím zaujali porotu?

Cvičná firma Hotelovej akadémie zo srdca Liptova žne medzinárodné úspechy.

Ilustračný obrázok k článku Študenti z mikulášskej bodujú aj v zahraničí: Čím zaujali porotu?
Zdroj: TASR

Plná vášne, odhodlania, lásky a krásy. Presne taká je cvičná firma MarilynCafe, ktorá vznikla v roku 2016 v Hotelovej akadémii v Liptovskom Mikuláši. Hoci nefunguje dlho, už teraz žne medzinárodné úspechy.

MarilynCafe – netradičný názov, ktorý v sebe nesie všetko, čím sa preslávila legendárna Marilyn Monroe. Študentov v cvičnej firme spája rovnaká vášeň a zanietenie. “Práve to stojí aj za spoluprácou s reálnym partnerom. Je ním ambiciózny Roman Florek, ktorý svoj život zanietil kávovníkovému zrnu. Zakladateľ jedinečnej expozície kávy Oravakafe sa pre nich stal nielen vzorom a radcom, ale aj priateľom. Vtiahol ich do sveta kávy, z ktorého niet návratu,” skonštatovala Anna Kiapešová, predsedníčka predmetovej komisie.

Na dvoch medzinárodných veľtrhoch

Ako každá cvičná firma, aj MarilynCafe chce prezentovať svoju činnosť navonok. Ochotne sa tak stala súčasťou medzinárodného spoločenstva cvičných firiem. Túžba zmerania svojich síl s konkurenciou bola preto otázkou času. Jej členovia sa zhodli, že sa tento rok zúčastnia dvoch medzinárodných veľtrhov. Urobili dobre. Už na prvom v českom Olomouci ukázali, že o nich ešte budeme počuť. Firma v konkurencii firiem z Českej republiky, Moldavska, Ruska a Rumunska získala deväť ocenení.

“Tri z nich boli zlaté a celkove sa umiestnila na druhom mieste. Odborná porota ocenila nielen kvalitu reklamného spotu a vysokú úroveň firemného katalógu, ale aj obchodnú komunikáciu v rodnom jazyku,” priblížila Kiapešová.

Káva ľudí spája

Svoje o tom vedia aj študenti cvičnej firmy MarilynCafe, ktorým úspech z Olomouca nestačí. Chcú sa neustále zlepšovať. Priestor opäť zažiariť dostanú na druhom najväčšom medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Prahe, kde budú konkurovať firmám zo štrnástich krajín Európy. Nemajú sa však čoho báť. Láska, vášeň a odhodlanie z nich môžu spraviť hviezdy. Presne tak, ako spravili aj z Marilyn.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM