Romana Buganová Iné športy

Súboje najodvážnejších: Adrenalínový splav Red Bull Rapids na Liptove, program vnútri

Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši privíta v sobotu kreatívne posádky z celého Slovenska, ktoré sa na svojich vlastnoručných plavidlách popasujú s divokou vodou na Liptove.

Ilustračný obrázok k článku Súboje najodvážnejších: Adrenalínový splav Red Bull Rapids na Liptove, program vnútri
Zdroj: Dnes24.sk

Divoká voda v Liptovskom Mikuláši bude vo svojej histórii po prvýkrát hostiť preteky s názvom Red Bull Rapids. Už 26. septembra sa na hladine Váhu predstavia so svojimi vlastnoručne zostrojenými plavidlami posádky z celého Slovenska. „Doposiaľ sme väčšinu podobných akcii robili vo väčších mestách, ale tento rok chceme túto adrenalínovú zábavu priblížiť aj ľuďom v Liptovskom Mikuláši,“ informuje komunikačné centrum Red Bull.

Lode zhotovili vlastnoručne

Na divokej vode v Liptovskom Mikuláši sa dokopy predstaví skoro 40 posádok, ktorých hlavnou povinnosťou bude zaujať až v troch bodoch. „Najdôležitejšie sú tri kritéria, ktoré bude porota najviac hodnotiť. Ako prvá je určite kreativita lode, posádky a všetkých jej detailov. Ďalej sa hodnotí úvodné vystúpenie, počas ktorého všetky posádky musia spraviť za 60 sekúnd tú najväčšiu show. Posledným hodnotiacim faktorom bude rýchlosť splavu,“ informuje komunikačné centrum Red Bull. Náročnú úlohu má pred sebou aj viacčlenná porota, do ktorej zasadne známy Youtuber Gogo, kajakárka Jana Dukátová, lyžiar Adam Žampa, alebo aj herec Róbert Jakab.

Harmonogram Red Bull Rapids 2015:

  • 11:00 – 12:30
  • Hodnotenie plavidiel porotou
  • 13:00 – 17:30
  • Preteky a vyhlásenie víťazov
  • 20:30 – 03:00
  • After Party – Majk Spirit, Walter Schnitzelsson

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM