Slávka Kellová Rôzne

Súťaž má zvýšiť povedomie o Žilinskom kraji

Zvyšovať povedomie o Žilinskom kraji modernou formou je cieľom 4. ročníka stredoškolskej súťaže Dobré správy samosprávy, s podtitulom „ktorá pre vás mnohé spraví“, pre študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kra

Podľa hovorkyne ŽSK Radky Kulaviakovej môžu študenti súťažiť s power-pointovými prezentáciami a prvýkrát aj s video o piatich témach. „Predstavujem Žilinský kraj cudzincom, Sme hrdí na významné osobnosti kraja, Žilinský kraj – miesto športových príležitostí, Využité možnosti eurofondov, Žilina self-governing region – place for living (Žilinský samosprávny kraj – miesto pre život – prezentácia má byť v anglickom jazyku),“ spresnila Kulaviaková.

Uzávierka súťaže je podľa hovorkyne ŽSK do 10. mája 2011, pričom súťažiaci musia dbať na presné dodržiavanie kritérií. „V práci sa vyžaduje správne použitie erbu ŽSK, názov regiónov kraja, text a video musia byť autorské, nie kopírované z internetu. Texty musia byť bez gramatických a pravopisných chýb s použitím kvalitných, nedeformovaných fotografií a ilustrácií. Pri videu je nutné dodržať predpísané formáty, power-pointová prezentácia by nemala mať viac ako 25 snímok. Presné podmienky súťaže sú dostupné na internetovej stránke ŽSK www.regionzilina.sk v časti Zaujímavosti,“ povedala Kulaviaková.

Dodala, že ocenenie víťazov predsedom ŽSK Jurajom Blanárom a prehliadka výherných prác je plánovaná na koniec mája 2011. „O súťaž, ktorej cieľom je zvyšovať povedomie o kraji modernou formou, prejavuje mládež značný záujem. Od roku 2008 sa do nej zapojilo takmer 250 študentov s 200 prácami,“ uzatvorila Kulaviaková.

zdroj: TASR foto: ŽSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM