Marcel Páleš Kultúra

Súťaž neprofesionálneho filmu Cineama: Liptovskí filmári predvedú svoje diela!

Priestory Liptovského kultúrneho strediska (LKS) v Liptovskom Mikuláši sa stanú opäť miestom premietania neprofesionálnych filmov od autorov Žilinského kraja. Na 46. ročník súťaže sa prihlásilo 23 autorov s 43 filmami. Medzi nimi bude aj rozrastajúca sa mladá generácia liptovských filmárov.

Z Liptova sa do súťaže prihlásilo 10 amatérskych filmárov, ktorí odprezentujú 29 filmov. Predstaviť sa prídu tiež autori z Kysúc, Horného Považia, Turca či Oravy, ktorých na krajskú a regionálnu prehliadku neprofesionálnej filmovej tvorby pozývajú organizátori Liptovské kultúrne stredisko a Nicolausfilm Liptovský Mikuláš.

„V blokových projekciách budete mať možnosť vidieť filmy cestopisné, dokumenty o zaujímavých osobnostiach, o športových aktivitách, reportáže a animované filmy. Pozoruhodne početne je tento rok obsadená a zastúpená i kategória hraného filmu. Prezentovať sa budú filmári začínajúci, ale aj tí, ktorí sú už dlhodobo zapísaní v TOP rebríčku neprofesionálnych filmárov Slovenska. Najviac sa tešíme, že domácemu publiku sa predstaví tiež rozrastajúca sa mladšia generácia liptovských filmárov,“ hovorí Miriam Stromková z LKS.

Súťažná prehliadka filmov sa uskutoční v budove NKP Čierny Orol v Liptovskom Mikuláši v sobotu 13. apríla od 8:30.

LM súťaž neprofes. filmov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM