Slávka Kellová Kultúra

Súťaž o knihu Liptova 2012 začína: Zahlasujte za tú naj

Knižnica Gašpara Fejérpataky – Belopotockého v Liptovskom Mikuláši aj tento rok štartuje súťaž o najlepšiu knihu vydanú v minulom roku Liptákom alebo o Liptove. Tou naj môže byť tento raz aj váš tip.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o knihu Liptova 2012 začína: Zahlasujte za tú naj
Foto: Slávka Kellová

Knihou Liptova môže byť každá, ktorá bola vydaná v roku 2012 a je spätá s regiónom Liptova tematicky alebo osobou autora. Ak takú poznáte prvým krokom je nominácia. „Nominačný list je možné si stiahnuť z internetovej stránky knižnice, alebo vyzdvihnúť priamo v knižnici. Nominačný list spolu s knihou je potrebné doručiť do knižnice. Môžu byť tiež priložené recenzie, kritiky uverejnené v periodikách, názory iných literátov na knihu a pod,“ približuje podmienky riaditeľka liptovskomiku­lášskej knižnice Marcela Feriančeková.

Svoj tip je možné odovzdať do 28. februára 2013. Následné hlasovanie bude prebiehať od 1. marca do 16. apríla a vyhlásenie výsledkov súťaže je naplánované a 23. apríla. „Hlasuje sa v dvoch kategóriách – beletria pre dospelých a pre deti a odborná literatúra pre dospelých a pre deti,“ hovorí Marcela Feriančeková. „Nominované knihy budú v čase od 1. marca do 16. apríla 2013 vystavené v knižnici a postupne predstavované v médiách, na internetovej stránke knižnice a Žilinského samosprávneho kraja,“ dodáva.

O víťaznej knihe rozhodne hlasovaním čitateľská verejnosť. Hlasovacie lístky sú uverejnené na webstránke knižnice, alebo je možné zahlasovať priamo v knižnici. Na jednom hlasovacom lístku môže hlasujúci udeliť jeden hlas knihe v prvej kategórii a jeden hlas knihe v druhej kategórii. Kniha, ktorá získa najviac čitateľských hlasov, získa ocenenie Kniha Liptova 2012

„Autorovi víťaznej knihy knižnica bezplatne ponúkne spoluprácu a priestor pre prezentáciu jeho publikácie verejnosti a v prípade účasti knižnice na knižnom veľtrhu Bibliotéka aj priestor na tomto medzinárodnom podujatí. Z kníh, ktoré sa umiestnia na prvých troch miestach súťaže o najkrajšiu knihu v regiónoch Žilinského samosprávneho kraja, teda Horné Považie, Turiec, Kysuce, Orava, Liptov, bude zostavená putovná výstava, ktorá bude postupne prezentovaná v regionálnych knižniciach Žilinského samosprávneho kraja,“ uzatvára riaditeľka knižnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM