han Iné športy Šport

Suverénna Vlhová je pri chuti: Cez víkend vyhrala všetko, čo sa DALO!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová za dva dni absolvovala dva slalomové preteky, v ktorých jasne dominovala. Súperkám nadelila niekoľko sekúnd!

Ilustračný obrázok k článku Suverénna Vlhová je pri chuti: Cez víkend vyhrala všetko, čo sa DALO!
2
Galéria

Rodáčka z Liptova sa víťazne naladila na budúcotýždňové pokračovanie Svetového pohára (SP) vo fínskom Levi.

Ukázala, že je inde

Petra sa zúčastnila FIS pretekov na severe Európy v stredisku Suomo, čo nie je elitná úroveň ako spomínaný SP. Do svojho kalendára si dva štarty zaradila ako prípravu, no a v konkurencii zjazdárok mimo prvej stovky rebríčka dvakrát triumfovala.

V sobotu suverénne zdolala Holanďanku Adrianu Jelinkovu o 4,57 sekundy a pozíciu favoritky potvrdila aj v nedeľu. Pred domácou Juliou Toiviainenovou uspela o 5:54 sekundy.

Pred tromi dňami sa Vlhová cez sociálne siete ohlásila práve z Fínska, kde „naberá“ formu pred ďalšími akciami novej sezóny. „Niektoré chvíle na svahu tu vo Fínsku. Je cítiť dotyk slnka, ktorý je príjemný,“ napísala Petra na svojom Instagrame a pridala aj fotku zo svahu počas tréningu

Najbližší program

Vlhovú na budúci týždeň čakajú v Levi dva špeciálne slalomy, potom sa predstaví v rakúskom Lech-Zürs (26. novembra), kde je na programe paralelný obrovský slalom.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM