Tomáš Batiz Vodný slalom

Svetový pohár vo vodnom slalome: Liptáci s prehľadom do semifinále

Deväť slovenských lodí sa predstaví v semifinále 3. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v slovinskom Tacene

Ilustračný obrázok k článku Svetový pohár vo vodnom slalome: Liptáci s prehľadom do semifinále
Zdroj: TASR

V piatkovej kvalifikácii neuspela iba Simona Maceková v C1. V sobotu sú v Tacene na programe semifinále a finále C1 mužov a K1 žien, v nedeľu naopak.

Prvá kvalifikačná jazda stačila na zabezpečenie si semifinálovej miestenky aj kajakárkam Jane Dukátovej a Elene Kaliskej, ktoré sa zmestili do postupovej dvadsiatky. Dukátová sa so štyrmi trestnými sekundami zaradila na 16. priečku s odstupom 6,35 sekundy na najlepšiu Talianku Stefanie Hornovú, Kaliská (2) skončila osemnásta (+7,16).

V C1 žien sa z postupu do semifinále tešila Simona Glejteková vďaka 14. najlepšiemu času. Nazbierala štyri trestné sekundy a v cieli mala stratu 17,49 s na víťaznú Jessicu Foxovú z Austrálie. Menej sa darilo druhej slovenskej kanoistke Simone Macekovej, v 1. kole minula tri bránky a skončila 33., v opravnej jazde si pripísala takisto 50-sekundovú penalizáciu a zostala mimo postupových priečok.

Na záver boli v Tacene v akcii kajakári. Trojica Jakub Grigar, Martin Halčin a Andrej Málek nezaváhala, všetci zajazdili čisto a postup si zaistili už v prvej jazde. Najlepší z tria Slovákov bol štrnásty Jakub Grigar, za Britom Josephom Clarkeom zaostal o 5,82 sekundy. Martin Halčin obsadil 24. priečku (+7,81), poslednú 30. postupovú pozíciu uchmatol víťaz z Čunova Andrej Málek (+8,73). „Myslím si, že môžem byť spokojný, najmä po tých jazdách, ktoré tu boli v minulosti. Spravil som to, čo som si predsavzal. Na štarte som si povedal, že sa musím dostať do postupovej tridsiatky a vyšlo to. Bola to viac-menej bezpečná jazda, snažil som sa neriskovať a všetko si postrážiť,“ povedal Grigar.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM